Voucher programma Agropole financiert innovatie in agrofoodsector

Datum van item

20 mei 2020

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

0 likes

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

4x bekeken

Als onderdeel van het Agropole-project kunnen Duits-Nederlandse samenwerkingen, die ontwikkelingen en innovaties in de agrofoodsector stimuleren, gefinancierd worden met maximaal 10.000 euro. De vouchers worden gefinancierd uit het INTERREG-programma Deutschland-Nederland.

Meest innovatieve landbouwregio van Europa

Het innovatieproject Agropole is een samenwerking tussen verschillende Duitse en Nederlandse organisaties op het gebied van innovatie in de landbouw. Het Duits-Nederlandse grensgebied met Niederrhein en de provincie Limburg is één van de belangrijkste landbouwregio's in Europa. De gehele 'agrobusiness' waardeketen is hier vertegenwoordigd in een aaneengesloten gebied. Door intensievere samenwerking kunnen verschillende organisaties in de waardeketen elkaar aanvullen en profiteren van innovatie. Het doel: de grensregio bekend laten worden als de meest innovatieve landbouwregio van Europa.

Voor wie

De innovatievouchers worden beschikbaar gesteld voor nieuwe projecten in de agrofoodsector waarbij tenminste één Nederlandse en één Duitse partner betrokken is. Ook dient minimaal één van de partners afkomstig te zijn uit het Euregio Rijn-Maas Noord gebied (provincie noord- en midden-Limburg, Kreis Viersen, Mönchengladbach, Rhein-Kreis Neuss, Kreis Kleve of Kreis Wesel). Het project levert een bijdrage aan de kennisoverdracht en innovatieve ontwikkelingen binnen de agrofoodsector.

Aanvragen

Voor het aanvragen van de financiering is het raadzaam eerst de voorwaarden en aanvullende informatie te lezen. Die worden beschreven op de website van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Hier is ook het aanvraagformulier te vinden en de contactgegevens van de coördinatoren. In Nederland is Niels Visschers de projectleider. Meer algemene informatie over Agropole vind je hier.