Digitalisering

De noodzaak is groot

Limburgse ondernemers zijn volop bezig met digitalisering. Covid heeft daarin een grote rol gespeeld. Van het ene op het andere moment werden mensen verplicht om meer online te doen. Denk aan onderwijs op afstand of digitale toepassingen in de zorg. Bijna de hele maatschappij werd gedwongen in korte tijd stappen te zetten op het gebied van digitalisering. Zo raakte de digitale transitie in een stroomversnelling, met alle groeipijnen die daarbij horen

Welke regelingen of programma's kunnen voor jou interessant zijn?

De partners van shiftLimburg bieden je hulp binnen de digitale transitie en staan je graag te woord. Maar er zijn ook interessante regelingen en programma's die van meerwaarde zijn in de keuzes die jij wil maken. We lichten er een aantal uit voor je.

Digitalisering x energie

Het opwekken van duurzame energie, wat het doel is van de energietransitie, kan niet zonder slimme softwaresystemen. Digitalisering is nodig om dat technisch mogelijk te maken. Kijk bijvoorbeeld naar Sqippa, een platform dat helpt met energiebesparing voor bedrijven.

Ga naar sqippa

Digitalisering x circulariteit

Voor de circulaire transitie geldt precies hetzelfde: digitalisering is nodig om te kunnen innoveren. Circularise is een recente investering van Brightlands Venture Partners, met een digitaal grondstoffenpaspoort voor eindproducten dat het mogelijk maakt circulariteit te meten en te bevorderen.

ga naar circularise

Digitalisering x gezondheid

In de gezondheidstransitie is e-Health een bekende oplossing bij het ondersteunen en verbeteren van gezondheidszorg. De verschuiving van curatieve zorg naar preventie vraagt om hulpmiddelen, zoals wearables en software. Daar is natuurlijk digitale technologie voor nodig. BirthVR is een VR oplossing ontwikkeld door Birthcoach bv in samenwerking met onderzoekspartner Zuyderland ziekenhuis. Dit product draagt bij aan pijnbestrijding bij bevallingen.

ga naar birthvr

Lees de inspirerende verhalen van ondernemers!

Vragen of meer weten?

Neem contact op via hallo@shiftlimburg.nl.

No