Circulariteit

Limburg heeft een uniek en innovatief ecoysteem dat aansluit op de sterke sectoren zoals agrofood, chemie & materialen en life sciences & health. Vanuit deze sectoren én de inzet op de vier transities zorgen we zo voor economisch rendement mét maatschappelijke impact.

CIRCO Hub Limburg

LIOF en Rabobank zijn de oprichters van CIRCO Hub Limburg met als doel: het inspireren en aanzetten tot meer circulaire bedrijvigheid in Limburg.  Gezamenlijk helpen we ondernemers in concrete CIRCO tracks om hun circulaire ambities in de praktijk te verwezenlijken: binnen 7 stappen brengen we je van lineair naar circulair! En laten we je zien dat deze maatschappelijke impact heel goed samen gaat met economisch rendement.

Lees meer

MooC (online cursus) en boek 'Organizing for Sustainability'

Leer aan de hand van het Business Model Template (BMT) op een systematische manier werken aan het ontwikkelen van een nieuw of aan te passen duurzaam, circulair of sociaal businessmodel. 

  • Boek te downloaden via deze link.
  • Online cursus (te volgen in eigen tempo): klik op deze link.

Hoe verklein jij je afvalberg?

16 ton per persoon. Dat is de hoeveelheid grondstoffen die in Europa jaarlijks gebruikt wordt. Tien ton daarvan gaat naar structurele zaken (denk aan infrastructuur, huisvesting, duurzame goederen) en zes ton verlaat de economie als afval. In ons huidige economische systeem wordt die gigantische afvalberg alleen maar groter. Bovendien raken tal van grondstoffen uitgeput. Met het Interreg-project From Waste 2 Profit wordt dit probleem aangepakt en krijg jij als ondernemer hulp om via circulair ondernemen jouw afvalberg te verkleinen. Op 1 maart wordt je meegenomen in het programma en de concrete financiële ondersteuningsmogelijkheden die dit jou biedt.

Wil je meer informatie hierover dan kun je contact opnemen met Sjaak Berden van LIOF: sjaak.berden@liof.nl

Wat vandaag goed is kan morgen beter!

Zie jij voor jouw bedrijf kansen om bij te dragen aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Met het Business Innovation Program Food (BIPF) helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf. Het BIPF is speciaal voor ondernemers in de agrofoodsector. Na drie geslaagde programma’s waarbij we ruim dertig bedrijven in de agrofood sector uit heel Nederland hebben geholpen, start op 9 maart de vierde editie van BIPF.

Wil je meer informatie of wil je aanmelden kan kun je contact opnemen met Sjaak Berden van LIOF: sjaak.berden@liof.nl

Lees hier het verhaal van deelnemer Looop!

Vragen of meer weten?

Neem contact op via hallo@shiftlimburg.nl.