Startups S+dB en Sudryso winnaars tweede ronde BL.INC

Datum van item

30 september 2020

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

0 likes

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

2x bekeken

Op dinsdag 29 september was het afsluitingsevent The Grande Finale van de tweede ronde van BL.INC op Brightlands Campus Greenport Venlo. De jury riep startup S+dB uit als winnaar. Startup Sudryso kreeg de meeste stemmen van het publiek.

BL.INC is het acceleratieprogramma voor ondernemers die willen innoveren op het gebied van gezonde en veilige voeding, land- of tuinbouw of biocirculaire economie. Drie maanden lang ontvingen zij intensieve begeleiding om hun business nader vorm te geven en aan te scherpen.
Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo: "Door in een groep met elkaar product- en businessstrategieën te bespreken, word je geconfronteerd met je sterktes èn zwaktes. De groep wordt jouw set vertrouwelingen die je helpen goede keuzes te maken. Je maakt deel uit van het Brightlands-netwerk en warme introducties bij de juiste personen en organisaties zijn goud waard".

Pitches

Tijdens de finale pitchen de startups hun voortgang aan een jury, die bestond uit Jos Nelissen, eigenaar bij Nelissen Oirlo Holding, en Roel van Summeren, Digital Farming bij BASF Vegetable Seeds. De jury beoordeelde de innovatieve startups op ondernemerschap en economische haalbaarheid van de ideeën. De publiekswinnaar werd bekend gemaakt door Saskia Goetgeluk.

S+dB

Jurywinnaar S+dB heeft een ‘seed-embedding’ technologie ontwikkeld voor de zadenindustrie waarbij de focus ligt op graszaad en groentezaden. De jury vond dat deze startup de grootste kans had om tot een goed en haalbaar concept te komen. "S+dB is al ver met de technologische ontwikkeling van het product, ze creëren met hun innovatie een duidelijke waarde voor een groeiende markt en ze doen de ontwikkeling van hun product samen met hun klanten, waardoor ze een goede voeling met de markt hebben en houden", aldus juryvoorzitter Jos Nelissen.

Sudryso

De publieksprijs ging naar Sudryso. Deze startup richt zich op ontwikkeling van gezond voedsel, waarbij gebruik gemaakt wordt van de microwave techniek, als ook ontwerp en fabricage van benodigde apparatuur.

Startblokken

De tweede ronde van BL.INC startte in juli met zeven innovatieve startups: naast S+dB en Sudryso waren dit BioMosae, Innoveins Seed Solutions, Instant Drinks & Specialties, Piglets Treatment System en Blockheating. Alle deelnemers zijn actief op de drie thema’s van Brightlands Campus Greenport Venlo en willen met hun innovatie bijdragen aan een groene en duurzame wereld.

Ronde drie

BL.INC is een samenwerking van Regio Noord-Limburg, Rabobank, LIOF en Brightlands Campus Greenport Venlo. In november start de derde ronde van BL.INC. Heb je interesse om deel te nemen? Kijk dan voor meer informatie op www.brightlands.com. De aftermovie van The Grand Finale van de tweede ronde vind je hier.