LLTB Kompas 2030 gepresenteerd

Datum van item

23 november 2021

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

23x bekeken

Op het LLTB Jubileumcongres 2021 van 11 november is het LLTB Kompas 2030 gepresenteerd. Kompas 2030 beschrijft de opgaven waar Limburgse boeren en tuinders aan werken; opgaven vanuit de aarde, buren & burgers, consumenten en de Limburgse economie. Want we zien dat de maatschappij en aarde steeds meer om verduurzaming vragen. Dat buren en burgers een gezond, veilig en aantrekkelijk platteland wensen. Dat consumenten uiteenlopende behoeften hebben. En dat onze Limburgse economie niet zonder een robuuste landbouwsector kan.

Ondernemers met oplossingen

Limburgse boeren en tuinders schuwen deze opgaven niet en de LLTB ondersteunt hen hierbij. In dit Kompas lees je hoe zij dat doen. Maar vooral beschrijft dit Kompas welke oplossingen ondernemers in huis hebben voor deze opgaven. Oplossingen die op basis van maatwerk – passend bij de omgeving en de agrariër – ingezet kunnen worden.

Hierbij lopen veel ondernemers tegen uitdagingen aan. Uitdagingen die we niet altijd alleen aankunnen en waarbij we de hulp nodig hebben van onze streekholders: mensen met een hart voor onze streek en met wie onze boeren en tuinders samen de toekomst vormgeven. Jij dus.

Inspiratie en ondersteuning

Dit Kompas is bedoeld ter inspiratie en ondersteuning van LLTB leden. Daarnaast is het een uitnodiging aan partners en streekholders. Wij nodigen hen uit om, op basis van dit Kompas, samen met ons te kijken naar de uitdagingen die wij tegenkomen in het licht van wat de aarde, buren & burgers, consumenten én de Limburgse economie van ons vragen. Want het is niet alleen véél wat van onze ondernemers wordt gevraagd, opgaven staan soms ook op gespannen voet met elkaar. Gelukkig zien we ook perspectieven. Ook die delen we met je in dit LLTB Kompas 2030.

Bekijk via deze link Kompas 2030 in de praktijk.

Bron: lltb.nl