Light4Food verbetert groeirecept voor hoge draadgewassen

Datum van item

4 mei 2018

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

139x bekeken

Light4Food heeft recent een innovatiesubsidie ontvangen voor de ontwikkeling van een indoor growing systeem van hoge draadgewassen voor zaadveredeling. Het bedrijf ontwikkelde eerder al een dergelijk systeem voor bladgewassen.

René van Haeff van Light4Food: “Ieder gewas vereist weer andere lichtspectra, klimaatvereisten, luchtbeweging en voeding. Nu onderzoeken we de optimale situatie voor hoge draadgewassen, zoals komkommers en tomaten. Enerzijds is dat een zoektocht naar het juiste plantkundige groeirecept, anderzijds naar de installatie waarin dit groeirecept het beste tot zijn recht komt; het technische groeirecept.” De eerste testinstallatie voor indoor growing van hoge draadgewassen is gebouwd in een voormalige spuitcabine, binnenkort kan een meer geavanceerd exemplaar gebouwd worden.

Efficiëntieslag

Voordelen van de nieuwe oplossing liggen vooral in de efficiëntieslag. De veredelingscyclus kan aanzienlijk verkort worden, de teeltkwaliteit is stabieler door optimale groeicondities en de teelt verloopt zeer duurzaam door recirculatie en regeneratie van warmte en water.

Van Nederland naar Rusland

In eerste instantie bedient Light4Food hiermee veredelingsbedrijven in Nederland. Later zullen ook landen met extreme klimaatomstandigheden in beeld komen voor productieteelt, zoals Rusland en Saoedi-Arabië.

Lees meer over het innovatieve ondernemerschap van Light4Food