Kiempunt nieuw online platform voor innovators in Limburgse agrofood

Datum van item

13 juni 2018

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

41x bekeken

Kiempunt, de online voedingsbodem voor en door innovators in de Limburgse agrofood, is gelanceerd!
Hiermee willen LIOF, Provincie Limburg en diverse partners in de regio een stevige impuls geven aan de agrofood community in Limburg en innovatie stimuleren door het leggen van nieuwe verbindingen en het delen van kennis.

De agrarische bedrijfstak in Limburg moet blijven innoveren om een koppositie te behouden. Provincie Limburg maakte onlangs gelden vrij voor een driejarig, sectorversterkend programma voor agrofood in Limburg, waarvan LIOF uitvoerder is. Nu krijgt de sector ondersteuning met een online platform genaamd Kiempunt.

Door middel van kennis en verbinding zal Kiempunt de Limburgse agrofoodsector versterken. Kiempunt biedt een podium voor inspirerende en innovatieve voorbeelden. Ook is er een kennisbank waar je verdiepende informatie vindt over relevante onderwerpen. Nieuws en relevante evenementen bieden actuele informatie. Binnenkort wordt een online community uitgerold waar spelers in de sector elkaar vinden door het combineren van vraag en aanbod.

Binnen Kiempunt zal er aandacht zijn voor verschillende thema's als future farming, circulair, arbeidsmarkt en onderwijs, korte ketens, consument en productontwikkeling, veilige en gezonde voeding en klimaat en energie. De eerste twee maanden zal er extra aandacht zijn voor het thema future farming.

Het platform slaat ook een brug naar fysieke bijeenkomsten en diverse ondersteuningstrajecten van Provincie Limburg, LIOF en andere partners. Achter dit netwerk staan organisaties als LLTB, LAJK, Rabobank, Brightlands Campus Greenport Venlo, Maastricht University, HAS Hogeschool, Fontys en Citaverde College.

Sluit ook aan bij Kiempunt en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwe evenementen, inspiratie, informatie en ontwikkelingen.