Het afgelopen jaar draaide alles om de coronacrisis. Voor iedereen had het persoonlijke en professionele consequenties, zeker ook voor mensen binnen de agrofood. Dat de sector bepaald niet stil heeft gezeten is meer dan duidelijk geworden toen we als redactie terugblikten op 2020. We hadden meer te schrijven dit jaar, er waren nauwelijks minder evenementen (hoewel ze vaak online waren) en de innovatiekracht van Limburgse ondernemers bleek onverminderd sterk. Kijk mee naar hoe het zo negatief bekeken 2020 toch veel mooie hoogtepunten kende.
Cijfers
Er verschenen in 2020 ruim 200 artikelen over uiteenlopende onderwerpen op Kiempunt. Er werden meer dan 50 evenementen, workshops en bijeenkomsten aangekondigd in de agenda. Nieuw dit jaar was de rubriek 'Even voorstellen', waarin Kiempunt leden meer vertellen over zichzelf. Ook begonnen we heel recent met de rubriek 'Aan de start van innovatie', waarin we mooie onderzoeksprojecten van de HAS kunnen laten zien.
Een nieuwe look
We zijn dankbaar voor de 23.000 bezoekers die in 2020 hebben gelezen over ontwikkelingen in het agrarisch onderwijs, innovaties in technologie, de productie van veilige, gezonde voeding, korte ketens, duurzaamheid en meer. Dit jaar kreeg de website een nieuwe look, zodat het makkelijker is om te reageren op artikelen en je mening te delen met andere leden. In totaal zijn er nu 157 leden die in de verschillende groepen meelezen en meepraten. Wil je meer weten of ook lid worden? Bekijk dan onze ledenpagina.
Meest gelezen
Het meest geliefd dit jaar waren de persoonlijke verhalen van de Limburgse boeren en ondernemers. Zo kwam de rubriek '5 vragen aan' meerdere keren voor in de top van de gelezen artikelen. Ook de Kiempunt cases waren populair onder de lezers. Voor wie iets heeft gemist, of nog eens wil nalezen, zetten we de meest gelezen berichten op een rijtje.
Vijf vragen aan
- Wil Strous van Bejo zaden geeft zijn visie op innovatie in de agrofood
- Peter van Dijck deelt zijn ideeën als groenteteler en voorzitter bij Fossa Eugenia
- Joop Litjens vertelt over automatisering bij zijn bedrijf Litjens Venkel
Cases
- Boer Ruud vertelt over de samenwerking met DSM op de weg naar omega-3 rijk vlees
- De eerste stappen in samenwerking van het Veredelingsnetwerk Limburg
- Coenraad Reinders van Heerdeberg praat over duurzaam ondernemen zonder back up plan
Andere populaire artikelen
- De creatieve initiatieven in de Limburgse agrofood tijdens de coronacrisis
- Hoe Limburgse studenten helpen bij innovaties in de agrofoodsector
- True Pricing anno 2020: hoe staan we ervoor?
- Wat is de stand van zaken in de ontwikkeling naar de kringlooplandbouw? Welke Limburgse voorbeelden zien we?
We kijken uit naar een nieuw jaar vol mooie samenwerkingen en initiatieven. De redactie van Kiempunt wenst je een innovatief, succesvol en bovenal gezond 2021 toe!