Kiempunt Jaaroverzicht 2020

Datum van item

21 december 2020

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

8x bekeken

Het afgelopen jaar draaide alles om de coronacrisis. Voor iedereen had het persoonlijke en professionele consequenties, zeker ook voor mensen binnen de agrofood. Dat de sector bepaald niet stil heeft gezeten is meer dan duidelijk geworden toen we als redactie terugblikten op 2020. We hadden meer te schrijven dit jaar, er waren nauwelijks minder evenementen (hoewel ze vaak online waren) en de innovatiekracht van Limburgse ondernemers bleek onverminderd sterk. Kijk mee naar hoe het zo negatief bekeken 2020 toch veel mooie hoogtepunten kende.

Cijfers

Er verschenen in 2020 ruim 200 artikelen over uiteenlopende onderwerpen op Kiempunt. Er werden meer dan 50 evenementen, workshops en bijeenkomsten aangekondigd in de agenda. Nieuw dit jaar was de rubriek 'Even voorstellen', waarin Kiempunt leden meer vertellen over zichzelf. Ook begonnen we heel recent met de rubriek 'Aan de start van innovatie', waarin we mooie onderzoeksprojecten van de HAS kunnen laten zien.

Een nieuwe look

We zijn dankbaar voor de 23.000 bezoekers die in 2020 hebben gelezen over ontwikkelingen in het agrarisch onderwijs, innovaties in technologie, de productie van veilige, gezonde voeding, korte ketens, duurzaamheid en meer. Dit jaar kreeg de website een nieuwe look, zodat het makkelijker is om te reageren op artikelen en je mening te delen met andere leden. In totaal zijn er nu 157 leden die in de verschillende groepen meelezen en meepraten. Wil je meer weten of ook lid worden? Bekijk dan onze ledenpagina.

Meest gelezen

Het meest geliefd dit jaar waren de persoonlijke verhalen van de Limburgse boeren en ondernemers. Zo kwam de rubriek '5 vragen aan' meerdere keren voor in de top van de gelezen artikelen. Ook de Kiempunt cases waren populair onder de lezers. Voor wie iets heeft gemist, of nog eens wil nalezen, zetten we de meest gelezen berichten op een rijtje.

Vijf vragen aan

  • Wil Strous van Bejo zaden geeft zijn visie op innovatie in de agrofood
  • Peter van Dijck deelt zijn ideeën als groenteteler en voorzitter bij Fossa Eugenia
  • Joop Litjens vertelt over automatisering bij zijn bedrijf Litjens Venkel

Cases

Andere populaire artikelen

We kijken uit naar een nieuw jaar vol mooie samenwerkingen en initiatieven. De redactie van Kiempunt wenst je een innovatief, succesvol en bovenal gezond 2021 toe!