GROW 21: “Een prachtig platform waar alles samenkomt”

Datum van item

31 mei 2021

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

77x bekeken

Ook in 2021 staat het innovatieve event GROW op de agenda. Op 10 juni 2021 zullen Limburgse agrofood gerelateerde studenten het bedrijfsleven wederom verrassen met fantastische, innovatieve agrofood concept-ideeën. De nieuwe talenten laten zich zo van hun beste kant zien aan hun potentiële werkgevers van morgen. Beleef het mee via een online platform en een online event.

Nieuw talent bepaalt mede de toekomst van de bedrijven in de Limburgse agrofoodsector. Juist daarom is het zo belangrijk dat studenten in contact komen met en hun kijk op die toekomst presenteren aan het bedrijfsleven. Mede hierdoor krijgen deze potentiële werknemers de kans zich door te ontwikkelen in de praktijk en kan de arbeidsmarkt optimaal gebruik maken van de frisse blik van jonge aanwas.

Online

In verband met corona is er dit jaar voor gekozen Grow volledig online te laten plaatsvinden, wat betekent dat je het online GROW-platform kunt bezoeken: growlimburg.nl. Hier presenteren de studenten zichzelf en hun ideeën middels een videopitch. Naast het contact met hun potentiële werkgevers van morgen, maken zij hiermee kans op mooie prijzen, die tijdens het GROW-event op donderdag 10 juni worden uitgereikt.

De mogelijkheid tot netwerken is een belangrijk aspect van GROW. Daarom worden tijdens het online event zogenaamde Q&A’s gehouden: vraag-en-antwoordsessies tussen studenten en ondernemers. Door het eerder ontsluiten van de innovatieve projecten via het online GROWplatform kunnen ondernemers zich dit jaar nog beter voorbereiden en weten zij op voorhand met welke studenten zij graag in contact komen.

Prijzen

Er zijn vier prijzen te verdelen: drie vakjuryprijzen en een publieksprijs. De conceptideeën en projecten van de studenten worden onderverdeeld in drie categorieën: Food, Duurzaamheid en Techniek. Per categorie wordt een prijswinnaar gekozen door een vakjury. De winnaar van de publieksprijs wordt bepaald door de bezoekers van het online GROW-platform, die na het kijken van de videopitches kunnen stemmen op hun favoriete project. De vier prijzen bestaan uit een geldbedrag van 300 euro en een meeloopdag bij een bijzondere ondernemer, die in samenspraak met de prijswinnaar wordt gekozen.

GROW als succesformule

De provincie Limburg, Brightlands Campus Greenport Venlo, LIOF, LLTB en de Limburgse kennisinstellingen, zijnde: HAS Hogeschool, CITAVERDE College, Gilde Opleidingen/Vista College, Fontys Venlo, Universiteit Maastricht en de Hoge Hotelschool Maastricht hebben, na twee eerdere succesvolle GROW-edities, besloten hun samenwerking op dit event middels het ondertekenen van een convenant te herbevestigen.
“We hebben er geen seconde over hoeven na te denken”, aldus LLTB-bestuurslid Susanne Görtz. GROW biedt onze agrarische achterban een fantastische mogelijkheid om fysiek en online kennis te maken én eventueel zelfs te matchen met talenten die bewust de keuze hebben gemaakt om een toekomst voor zichzelf uit te stippelen in de agrofoodsector.”

Diversiteit en inspiratie

“Het mooie van GROW is de enorme diversiteit aan projecten die getoond wordt door de deelnemende kennisinstellingen. Hierin beantwoorden zij – vanuit diverse disciplines – een grote variëteit aan vraagstukken vanuit de agrofoodsector. De zichtbaarheid die studenten en de door hen ontwikkelde producten en diensten hier krijgen is van groot belang, alsook de connectie die hier gemaakt kan worden met ondernemers uit de regio. We gaan tijdens GROW 2021 bezoekers weer verrassen en inspireren”, stellen de betrokken kennisinstellingen.
“Op de Brightlands Campus komen ondernemers en studenten elkaar het hele jaar door tegen, maar tijdens GROW komen alle instellingen in één keer samen. Dit maakt het evenement zo aantrekkelijk voor het bedrijfsleven, dat altijd op zoek is naar talent”, vertelt Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo.

Talent verdient een plek in agrofood

“Het is mooi dat een event als GROW talenten op het gebied van agrofood in de schijnwerpers zet”, aldus gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg. “In Limburg werken we hard aan de verwezenlijking van bedrijvigheid betreffende agrofood. Onderwijs en bedrijfsleven spelen hier goed op in. Samen met onze partners kunnen we, door innovatief te werk te gaan, grote stappen zetten. De Limburgse agrofoodketen is sterk, het zou mooi zijn als getalenteerde studenten daarbinnen hun plek weten te vinden.”

De winnaars van het GROW event in 2019.