Innovatieve productielocatie van groentesnijder Hessing geeft boost aan Greenport Venlo

Datum van item

16 november 2020

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

18x bekeken

Hessing Supervers, de grote producent van gemaksgroente, gaat een grote fabriek in Greenport Venlo bouwen. Geweldig nieuws, aldus Gedeputeerde Mackus van Provincie Limburg. Gezonde voeding, tuinbouw, maakindustrie en logistiek komen samen in de geplande innovatieve verwerkingsfabriek voor groente en fruit.

Hessing was op zoek naar uitbreiding en heeft uiteindelijk gekozen voor samenvoeging van de drie productiebedrijven in Belfeld, Helmond en Schwalmtal tot een splinternieuwe fabriek in tuinbouwgebied Californië in Horst. De fabriek zal 1250 arbeidsplaatsen met zich mee brengen, voor een groot deel opgevuld met bestaand personeel. In het eerste kwartaal van 2023 moet de fabriek, voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van duurzaamheid, automatisering en robotisering, volop draaien.

De investering van Hessing is een opsteker voor de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo.. Het bedrijf wil met de campus en zijn deelnemers samenwerken en investeren in innovaties voor gezonde en veilige voeding, big data, robotisering, automatisering en circulaire productie. Hubert Mackus stelt dat de komst van Hessing de "derde klapper is binnen in een jaar”, verwijzend naar het aantreden van de zaadveredelaarstak van BASF als aandeelhouder van de Brightlands Campus Greenport Venlo en de regiodeal waarin het Rijk de ontwikkeling van Noord-Limburg met 17,5 miljoen euro ondersteunt.

Bekijk de video over de plannen voor de nieuwe fabriek op de website van De Limburger. Meer over Hessing en de keuze voor Greenport Venlo lees je in dit artikel van De Limburger.