Groei Brightlands Campus Greenport Venlo - opening Brighthouse en Brightworks

Datum van item

20 september 2021

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

192x bekeken

Dankzij de aanwas van bedrijven en instellingen op het gebied van innovatie in voeding, future farming en biocirculaire economie groeit de Brightlands Campus Greenport Venlo snel. Op 15 september openden gedeputeerde Satijn van de provincie en burgemeester Scholten van Venlo feestelijk het nieuwe Brighthouse en het al eerder dit jaar in gebruik genomen Brightworks.

De foodinnovatiecampus van Brightlands in Venlo is sinds de start 2017 snel gegroeid met de vestiging van vele bedrijven en instituten actief in en om de voedingsketen. Met Brighthouse en Brightworks heeft de campus de mogelijkheid om de groeiambities verder waar te maken. De gebouwen bieden ruimte aan nieuwe laboratoria, werkplaatsen, proefproductie, Research Development en kantoorfaciliteiten.

Officiële openingshandeling

De officiële openingshandeling werd gedaan door gedeputeerde Stephan Satijn van de Provincie Limburg, samen met Burgemeester Antoin Scholten. “De Brightlands Campus heeft bewezen een cruciale rol te spelen in het bij elkaar brengen van partijen. Hier vinden ontmoetingen plaats tussen ondernemers en wetenschappers. Hier worden nieuwe ideeën geboren en vindt innovatie plaats. Hier zijn studenten die een nieuwe impuls geven aan het geheel. Als ergens het ecosysteem zich ontwikkelt, is het op de campus waar we vandaag zijn. De opening van de nieuwe gebouwen betekent dat de aanpak werkt en succesvol is”, zegt Antoin Scholten. Stephan Satijn voegt toe: “De Brightlands Campussen zijn met hun innovatiekracht van grote waarde om te bewegen naar duurzame economische groei. Brighthouse en Brightworks zijn daarvoor mooie ontmoetingsplekken voor verschillende partijen.”

Specifieke behoefte

Brightworks is de plek waarvoor veel interesse is vanuit startups en scale-ups en de eerste bedrijven hebben hun intrek genomen, zoals Innoveins Seed Solutions en Brightlabs. Brighthouse is een gemakkelijk schaalbaar ontwerp dat partijen een ondersteunende omgeving biedt waarin snel doorgroeien mogelijk is. Het ontwerp is gebaseerd op flexibiliteit, zodat de gebouwen afgestemd kunnen worden op de specifieke behoeften en vereisten van de huurders. Het Brighthouse concept is ontwikkeld op de Brightlands Chemelot Campus, waar het derde Brighthouse wordt gerealiseerd.

Boost

Brighthouse in Venlo heeft inmiddels drie van de vijf verdiepingen verhuurd aan de Universiteit Maastricht, aan BVB Substrates/Kekkilä en nieuwkomer op Brightlands Pulse X Fellowmind. Brightlands directeur Saskia Goetgeluk: “We hebben dus niet alleen de opening van gebouwen te vieren, maar ook de komst van een nieuwe grote huurder en een forse uitbreiding van twee bestaande. Een stevige boost.”

Maastricht University

Decaan Thomas Cleij van Maastricht University en oprichter van het Brightlands Future Farming Institute: “In Venlo bundelen we de krachten van de regio, Universiteit Maastricht en de campus. Hier zitten de onderzoekers en studenten midden in de regio, tussen de bedrijven die zich bezighouden met agrifood. We zijn letterlijk buren van elkaar: je komt elkaar tegen, raakt in gesprek en hierdoor ontstaan de mooiste samenwerkingen en innovaties.”

Kekkilä-BVB

Guido Linders, businessunit directeur van Europese substraat gigant Kekkilä-BVB: “Het netwerk dat op de campus ontstaat tussen onze mensen en de bedrijven, organisaties en onderzoeksinstellingen, zorgt ervoor dat we als bedrijf sneller op de hoogte zijn van de innovaties en ontwikkelingen in de regio. We vinden nog sneller onze weg in de veranderingen om ons heen en daar profiteren we als bedrijf enorm van. We doen inspiratie op en er ontstaan mooie samenwerkingen.”

Pulse X Fellowmind

Managing director Ton Hagens van Pulse X Fellowmind: “Door de verhuizing naar de campus creëren we meer mogelijkheden voor samenwerking binnen en buiten de organisatie. Brighthouse is niet alleen een ideale locatie om met collega’s te sparren, maar ook een inspirerende plek om klanten uit te nodigen en de samenwerking met organisaties in de directe omgeving op te zoeken.” Brightlands huisvest een mooie mix van bekende namen, startups en opleidingsinstituten met ambitie. “Als bedrijf dat andere bedrijven helpt in de productie, handel en service bij digitaal transformeren en toekomstbestendig worden, kijken wij ernaar uit om hier onderdeel van uit te maken en ons netwerk op een natuurlijke manier uit te breiden en inhoud te geven.”

Bron: Brightlands