Gezocht: Innovatieve startups voor IMPACT 2025 – Topsector T&U Innovation Prize 2021

Datum van item

10 augustus 2021

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

18x bekeken

In 2021 vindt voor de 3e keer de uitreiking van de Topsector T&U Innovation Prize 2021 plaats. In deze editie is gekozen voor internationale en grensverleggende innovaties die bijdragen aan het realiseren van een duurzame tuinbouw: CROSS-BORDER INNOVATION.

Cross-border innovation in horticulture

De Nederlandse tuinbouw heeft een aantal uitdagingen voor de toekomst. Voor de sector zijn de volgende onderwerpen cruciaal:

  • Een route inslaan naar kringlooplandbouw
  • De stap maken naar een klimaat-neutrale tuinbouw
  • Het verbeteren van gezondheid en veiligheid van ons voedsel
  • Het werken aan een duurzaam watergebruik

Bij al deze onderwerpen spelen sleuteltechnologieën zoals AI, robotisering, waterstoftechnologie, ICT etc., een belangrijke rol. Deze technologieën helpen ons nu en straks op alle fronten vooruit: wetenschappelijk, economisch en maatschappelijk. Bijvoorbeeld door oplossingen mogelijk te maken voor vraagstukken op het gebied van klimaat, gezondheid, productie, teelt en mobiliteit.

Hierbij is de constatering dat innovaties voor de tuinbouw niet alleen voortkomen komt uit het ‘traditionele’ innovatie ecosysteem van de tuinbouw, maar dat baanbrekende innovaties voor de tuinbouw juist ook uit andere sectoren kunnen komen.

In deze editie van de Innovation Prize daagt Topsector T&U dan ook nadrukkelijk inzenders uit andere sectoren uit die hun innovaties kunnen ‘inzetten’ voor de Nederlandse tuinbouw. Kortom: cross-border Innovatie!

Tijdpad

De inzendingen voor de Innovation Prize dienen 15 augustus 2021 binnen te zijn via het aanmeldformulier op de website van het Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen innovatie en valorisatie programma impact2025.nl. Hier tref je ook alle verdere informatie aan. Op basis van de inzending nomineert de jury een top tien. De top tien pitcht haar idee voor de jury (online) op basis waarvan een winnaar wordt gekozen.