"Agrarische ondernemers, gemeenten in de regio en de provincie Limburg: creëer samen kansen"

Datum van item

14 juni 2018

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

38x bekeken

Léon Faassen, voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) riep tijdens het symposium ‘Limburg: gezondste tuinbouwregio’ ondernemers, gemeenten en Provincie Limburg op om samen kansen te creëren voor het verder versterken van de positie van Limburgse tuinbouw.

Faassen: “We verdienen onze dagelijkse boterham in de tuinbouw. Met innovaties en duurzaamheidsontwikkelingen op het gebied van sierteelt en voedingstuinbouw zijn we een wereldspeler. We kunnen deze positie verder versterken en nog meer mensen in Limburg laten profiteren. Agrarische ondernemers moeten dan samen met gemeenten in de regio en de provincie Limburg kansen creëren op het gebied van duurzaamheid en energie, toekomstgerichte infrastructuur, personeel en huisvesting. De LLTB ziet eigenlijk alleen maar kansen.”

Samenwerken dichtbij

Saskia Goetgeluk, directeur van Brightlands Campus Greenport Venlo, vertelde over de aantrekkingskracht van de campus voor bedrijven, juist vanwege de mogelijkheden voor kennisuitwisseling en onderzoek. Ze nodigde bedrijven uit om innovatievraagstukken voor te leggen aan Brightlands Campus Greenport Venlo.

Glastuinbouwondernemer Marcel Dings van Brookberries en ambtenaar Herm Willems van de gemeente Venlo deelden hun ervaring als succesvol voorbeeld van samenwerking tussen ondernemer en lokale overheid.

Er waren zo’n 125 gasten aanwezig bij het symposium. Bart Veldkamp, voormalig langebaanschaatser en Remco Havermans, PhD aan de Universiteit Maastricht Campus Venlo prikkelden de zaal met hun visies op gezonde voeding en smaakbeleving.
Thema's als Arbeid en Huisvesting, Energie en Duurzaamheid, Gezonde en Veilige Voeding, Future Farming en Bio Economy werden tijdens het symposium verder uitgediept.

bron: Goedemorgen Groente, Brightlands