Vijfde editie Business Innovation Program Food

Datum van item

23 juni 2022

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

32x bekeken

Vijfde editie Business Innovation Program Food start 7 september 2022

Zie je voor jouw bedrijf kansen om bij te dragen aan een duurzaam en gezond voedselsysteem? Met het Business Innovation Program Food (BIPF) helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf. Start je avontuur en maak van jouw idee een succesvolle business case.  

Na vier geslaagde programma’s waarbij we ruim veertig bedrijven in de agrofood sector uit heel Nederland hebben geholpen, starten we op 7 september 2022 met de vijfde editie van het Business Innovation Program Food. Denk je erover na om mee te doen? Ontdek tijdens de introductieworkshop op 29 juni 2022 of het programma waarde toevoegt voor jouw bedrijf.

Naar workshop

Voor wie

Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve MKB-ers die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data en technologie bedrijven en (logistieke) dienstverleners.

Deelnemers over Business Innovation Program Food

Ruim veertig bedrijven deden mee aan dit programma. Bedrijven die zich bezighouden met de eiwittransitie tot slimme software systemen, van het tegengaan van verspilling tot precisielandbouw. Allemaal dragen ze bij aan een duurzaam en gezond voedselsysteem. Reacties van bedrijven die je voorgingen:

  • Zuiderzwam: “Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt in waar ik naar toe wil groeien.” 
  • COMPUTD: “Tijdens het programma zit je in een innovatieve omgeving, naast dat je kritischer naar je eigen bedrijf kijkt, leer je ook veel van anderen.” 
  • Glowfarms: “Dankzij het programma, de kritische blik en de sterke focus op het onderbouwen van alle beslissingen heb ik een duidelijke richting voor waar het heen moet met mijn bedrijf gekregen.”
  • Bakkersgrondstof: “Het programma kwam voor ons precies op het juiste moment. Het heeft ons gedwongen om onze bestaande ideeën te verifiëren in de markt, zodat we sneller en met minder risico ons doel gaan bereiken.”

Praktische informatie

  • Het programma start op 7 september 2022 en eindigt medio november 2022 
  • We raden je om deel te nemen aan de introductie bijeenkomst op 29 juni 2022 om te ontdekken wat het programma voor jou kan betekenen. Deze workshop is geheel vrijblijvend. Wel is het noodzakelijk je vooraf aan te melden via Sjaak Berden (LIOF).
  • Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht. 
  • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend. 
  • Ben je enthousiast en heb je een goed gevoel bij het programma? Schrijf je dan direct in voor het Business Innovation Program Food. Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure.
  • Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.