Schrijf jouw innovatie in voor de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023

Datum van item

26 januari 2023

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

94x bekeken

Heb jij een briljante innovatie? Eentje die bijdraagt aan de groei van je bedrijf, werkt aan een maatschappelijk vraagstuk en inzet op een duurzame wereld? Dan is de Rabo Duurzame Innovatieprijs echt iets voor jou!

Als winnaar in jouw categorie krijg je een beloning van € 20.000 om je innovatie verder te ontwikkelen. Daarnaast ontvang je € 2.500 tegoed om te besteden aan trainingen van innovatie coaches van het Open Innovation Team van Rabobank en haar partners.

John Janssen

John Janssen werkt al 34 jaar voor de Rabobank. Naast zijn functie als Business Development Manager voor Duurzaam Ondernemen, is hij ook Teamlead Medicidesk. ‘Vanuit verschillende disciplines in het bankbedrijf helpen we ondernemers met hun vraagstukken. Bijvoorbeeld wanneer iemand een medisch bedrijf wil overnemen of zich wil inkopen. Vaak ligt het ook eraan in welke bedrijfsfase de ondernemer zit’, aldus John.

Inschrijven t/m 3 februari!

Bij de Rabo Duurzame Innovatieprijs is John betrokken vanuit de Health Care tak. Hij wil ondernemers graag attenderen en aansporen zich in te schrijven. John: ‘Vaak hoor ik dingen zoals: “ik ben nog niet zo ver” of “ben ik wel groot genoeg”. Dat is allemaal niet relevant. Er zijn geen vereisten om mee te doen. Alleen een innovatie die het verschil kan maken.’

Jouw innovatie inschrijven kan nog tot en met vrijdag 3 februari. ‘Daarna gaan wij als pre-beoordelingscommissie, binnen onze categorie, aan de slag. In het team zitten mensen van Rabo Nederland, de Kring en Business lijn. We proberen zo breed mogelijk in te zetten’, vertelt John.

Hoe werkt het?

  • 3 februari: sluiting inschrijving
  • 9 februari: eerste selectie
  • 9 maart: tweede selectie
  • 10 april t/m 1 mei: stemperiode ledenprijs
  • 16 mei: pitchdag en finale Yes!Delft

"Er zijn geen vereisten om mee te doen. Alleen een innovatie die het verschil kan maken."

Drie categorieën

De Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023 zal in drie categorieën uitgereikt worden:

  • Voedseltransitie
  • Inclusieve samenleving & gezondheid
  • Energietransitie

John: ‘Deze begrippen zijn heel breed, dus uit welke sector je komt maakt eigenlijk niets uit. Dat stimuleren we ook. Voldoe je aan een bepaald thema, dan kom je in een van de categorieën terecht. Van daaruit gaan wij afpellen: waaruit bestaat het team, is de innovatie schaalbaar, wat voegt het toe aan de maatschappij en heeft het ook nog een X-factor. Maatschappelijke invulling is belangrijk, maar wel met voldoende innovatiekracht.’

categories

Netwerk uitbreiden

Naast een mooie geldprijs valt er nog meer te winnen. De Rabo Duurzame Innovatieprijs is namelijk een mooie ingang voor het uitbreiden van je netwerk. Je komt in contact met veel andere innovatieve ondernemers. ‘Kennis, kapitaal en netwerk: drie toverwoorden die we bij de Rabo vaak gebruiken. Juist het ontsluiten van dat netwerk is zo belangrijk. Dat overstijgt die prijs misschien wel’, zegt John.

 

Winnaars editie 2022

Benieuwd naar de winnaars van vorig jaar? Bekijk de video voor een korte impressie.

‘Wat ik vooral mooi vind aan deze prijs, is dat je innovaties een podium geeft. Als Rabobank, een van de grootbanken, durven we onze nek uit te steken. We zorgen ook dat risicodragend kapitaal geleverd kan worden. Dat is wat we vaak samen met LIOF doen. Zo kunnen we innovatieprojecten meehelpen te ontwikkelen naar een volgende fase. Sommigen slagen en anderen mislukken. Dat is part of the job.’

‘Ik ben heel trots en blij dat Psylaris de prijs, in de categorie gezondheid, vorig jaar mee naar Limburg nam. Los van alle exposure maken ze mooie stappen. Een bedrijf dat zorgt voor werkgelegenheid, nieuwe innovaties, investeringen en noem maar op.’

 

Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs 2023

Welke finalist heeft volgens het publiek het beste plan? Tussen 10 april en 1 mei 2023 mogen de ruim 2 miljoen leden van Rabobank een stem uitbrengen op de slimste of best toepasbare innovatie. Dit doen ze via de Rabo Bankieren App.

De winnaar ontvangt op 16 mei 2023 de Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs. Deze bestaat dit jaar, net als de juryprijzen, uit een bedrag van € 20.000, een bezoek aan Springtij 2023 en € 2.500 tegoed om te besteden aan trainingen van innovatie coaches van het Open Innovation Team van Rabobank en haar partners.

 

Finaledag 16 mei live op RTLZ

Tijdens de pitch- en finaledag op 16 mei 2023 kiezen de jury's in iedere categorie de winnaar. Deze jury's bestaan, naast medewerkers van Rabobank, uit ondernemers en experts. De winnaars van iedere categorie en de winnaar van de Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs 2023 worden aan het eind van de dag direct bekend gemaakt. Deze dag wordt in samenwerking met en bij Yes!Delft georganiseerd.