“Ik wil er iets mee, maar het komt er niet van!”

Datum van item

29 maart 2022

Categorie van item:

Praktijkverhalen

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

190x bekeken

Herken je dat? Er ligt al een tijdje een idee op de plank. Je wilt iets met restromen of met groene energie. Je medewerkers meenemen in digitalisering. Of eindelijk eens werk maken van een leuke vlog over je bedrijf, je recruitment aanpak vernieuwen of dat onboarding programma opfrissen……Wacht niet langer en leg je casus voor aan de generatie van de toekomst.

Maartje Kessels – nieuwe aanwinst binnen team Keyport – regelt het voor je. Zij kent de weg binnen de onderwijswereld. Ze maakt een match op vorm en inhoud, zorgt voor de juiste begeleiding en zet gemotiveerde en getalenteerde leerlingen voor jouw bedrijf aan het werk. Met verrassend resultaat.

Even voorstellen

Even voorstellen

Maartje Kessels woont in Herten en heeft in haar voormalige rol als Key Account Manager van Malmberg een stevig netwerk binnen het onderwijs in Zuid-Nederland opgebouwd. “Daarna ben ik kartrekker geweest van het SVOPL project Het Talent Centraal dat in 2020 is overgenomen door CHILL (www.chillabs.nl). Daar ben ik projectleider, ik werk mee aan het project Wanderful.Stream en krijg nu de kans om ook bedrijven in de Keyportregio doelgericht aan te sluiten op het onderwijs. Mijn oproep is: maak daar gebruik van en ontdek nieuwe ideeën en talenten in de regio. Leerlingen hebben het bedrijfsleven zó veel te bieden. En andersom ook, een vroeg contact tussen een leerling en bedrijf helpt om jong talent voor deze regio te behouden.”

"Een vroeg contact tussen een leerling en bedrijf helpt om jong talent voor deze regio te behouden."

Praktijkvoorbeelden

“Voor Medicura in Nederweert is een groep examenleerlingen van het ROER College Roermond voor hun meesterproef een moderne crosswalker aan het ontwerpen. Voor Incatro in Herten zijn Technasium-leerlingen aan de slag gegaan voor het onderzoeken en ontwerpen van nieuwe toepassingen van steenwol en snijafval textiel van  akoestisch doek. En voor Kalle en Bakker is een aantal Technasium-leerlingen aan de slag met het onderzoeken en bedenken van nieuwe toepassingen voor cementslibwater. En dat is één van de voorbeelden op het Willem Alexander industrieterrein in Roermond waar diverse projecten lopen waarbij onderwijs (VO-HBO) met gemeente en bedrijven samenwerken aan vraagstukken over circulariteit,” aldus Maartje.