Embloom ontzorgt voor betere zorg

Datum van item

16 augustus 2022

Categorie van item:

Praktijkverhalen

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

94x bekeken

Embloom biedt een gebruikersvriendelijk en effectief e-health-platform waarmee zij de levens van miljoenen mensen helpt verbeteren. Het hoofdkantoor van Embloom zit in Maastricht. Daarnaast heeft het bedrijf een kantoor in Bonn in Duitsland. LIOF stond aan de start van deze onderneming. Inmiddels is het tijd om op eigen benen verder te gaan.

Marco Essed, algemeen directeur, vertelt:

“Wij bieden een uniek e-health platform om de diagnostiek en behandeling van psychische en lichamelijke klachten te ondersteunen. Denk hierbij aan digitale vragenlijsten, video’s met patiëntvoorlichting en behandelprogramma’s. Gebruikers kunnen via het platform ook beveiligd beeldbellen en chatten.”

Embloom richt zich voornamelijk op de geestelijke gezondheidszorg en huisartsenzorg. Marco: “Daarnaast hebben we sinds enkele jaren een steeds groter aanbod voor de medisch specialistische en paramedische zorg.”

Nu is het tijd voor de volgende fase

Marco: “Onlangs heb ik LIOF en onze overige aandeelhouders uitgekocht. Hiermee is onze samenwerking beëindigd. We hebben sinds enkele jaren een stabiele (groei)fase bereikt. We zijn financieel gezond en we hebben een leuk team van 35 mensen.” Ingrid voegt hieraan toe: “Embloom heeft een mooi omzetniveau en werkt hard aan internationalisering. Tijd om op eigen benen te staan.”

Embloom ondersteunt inmiddels zo’n 2500 zorgorganisaties, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. In totaal maken 250.000 patiënten per jaar gebruik van de e-health-oplossingen van Embloom.

 

Meer landen, meer soorten zorg

Marco kijkt vol vertrouwen vooruit: “We hebben nog volop ambities. In Nederland en België willen we ons aanbod voor de geestelijke gezondheidszorg verder uitbreiden, zowel voor volwassenen als voor kinderen en jongeren. Daarnaast richten we ons sinds een aantal jaren op de medisch-specialistische en paramedische zorg. We hopen in deze sectoren nog verder te kunnen groeien."

 

“Gave app ontwikkelen? Ik kan niet wachten!”

Sinds dit jaar is Embloom ook partner binnen een groot project rondom gameverslaving bij kinderen in Duitsland. “We mogen ontzettend gave apps ontwikkelen in samenwerking met verschillende zorgverleners, universiteiten en zorgverzekeraars. Zowel inhoudelijk als functioneel een prachtige uitdaging waar we erg veel zin in hebben.”

 

Heeft Marco tot slot nog tips voor andere ondernemers?

“Zonder LIOF was ons bedrijf nooit van de grond gekomen. Zeker in het begin hebben we ook moeilijke tijden gekend. Dan is het fijn dat je een partner hebt die je door dik en dun steunt. Toen het tijd was om uit elkaar te gaan, hebben we geen harde onderhandelingen gevoerd. We hebben elkaar altijd met vertrouwen en respect behandeld.”