Digital Europe

Datum van item

5 augustus 2022

Categorie van item:

Financieringsmogelijkheden

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

61x bekeken

Is uw kennisinstelling, bedrijf of overheidsorganisatie op zoek naar vaardigheden en mogelijkheden voor uitrol van uw Europese digitale projecten? Of bent u mkb'er en wilt u hier gebruik van maken? Dan kan het Europese programma Digital Europe ondersteuning bieden.

 

Hoogte subsidie en looptijd

Startdatum: vrijdag 1 juli 2022 09:00 (CET)
Einddatum: vrijdag 30 september 2022 17:00 (CET)

Hoogte subsidie (bij voldoen aan voorwaarden): Maximaal € 200.000 bij marktplaats cloud-to-edge-gebaseerde services. Maximaal € 2.133.000 bij Europese digitale innovatiehubs.

Totaal budget: € 50.000.000

 

Digital Europe is een belangrijke aandrijver van de digitale transformatie binnen Europa en zorgt daardoor voor de versterking van de Europese industrie, mkb en publieke organisaties.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) stelt voor enkele onderwerpen binnen het programma een budget beschikbaar voor nationale cofinanciering in de periode 2021-2024.

 

Voor wie?

Digital Europe biedt zowel kansen voor (toekomstige) gebruikers als voor aanbieders van digitale technologieën en vaardigheden. Het programma is voor mkb’ers, bedrijven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties die:

  • zich richten op het faciliteren van digitalisering; en/of
  • een (extra) stap richting digitalisatie willen zetten.

 

Doel

Digital Europe is onderdeel van de digitaliseringsstrategie van de Europese Commissie. Het ondersteunt het herstel van Europa na de coronacrisis. Het Europese subsidieprogramma richt zich op:

  • het opbouwen en versterken van de strategische digitale capaciteiten en infrastructuur in de Europese Unie (EU);
  • het faciliteren van de brede toepassing van deze digitale capaciteiten en infrastructuur;
  • het bereikbaar maken van digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie, cybersecurity en high performance computing;
  • het versterken van geavanceerde digitale vaardigheden;
  • het verlagen van de drempel tot kennis, expertise, experimenteermogelijkheden en ondersteuning bij gebruik van deze technologieën voor vooral het mkb en de publieke sector. 

 

Meer info en aanvragen