Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) budget verhoogd en langer open

Datum van item

26 oktober 2022

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

10x bekeken

Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) budget verhoogd en langer open

Het budget voor de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is met € 16 miljoen verhoogd naar € 74,6 miljoen. De openstelling is verlengd tot 10 januari 2023. Meer ondernemers krijgen daardoor de kans om een goed projectvoorstel te doen.

De regeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) is voor ondernemers die helpen om de CO2-emissies tegen lage kosten te verminderen in Nederland in 2030. Het gaat hierbij om  pilot- en demonstratieprojecten met de thema’s:

  • energie-efficiëntie;
  • hernieuwbare energieproductie met ruimtelijke inpassing;
  • flexibilisering van het energiesysteem;
  • lokale infrastructuur, circulaire economie;
  • CC(U)S (Carbon Capture, Utilisation and Storage);
  • of andere CO2-reducerende maatregelen.

Met de DEI+ dragen we bij aan de CO2-doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Ook versterken we de Nederlandse concurrentiekracht. We zorgen daarmee voor meer werkgelegenheid en welvaart

Pilot- en demonstratieprojecten

In een pilotproject test en verbeter je en nieuwe techniek in een proefopstelling die de praktijk kenmerkt. In een demonstratieproject investeer je in een productie-installatie die ook na het einde van het subsidieproject in gebruik blijft.

Blijf aanvragen

Het bedrag van de binnengekomen aanvragen is nu al hoger dan het verhoogde budget. Blijf vooral aanvragen, want we keuren niet alle aanvragen goed. Hierdoor komt weer budget vrij.

Internationaal samenwerken

Zie je kans om de ontwikkeling van je innovatie te versnellen door internationaal samen te werken? Of wil je een innovatie op je locatie  demonstreren samen met buitenlandse partners? Dan is het CETPartnership misschien interessant voor jou. Je vraagt ook deze subsidie aan via de DEI+-regeling.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Klink op de onderstaande button en lees het hele artikel van Topsector Energie. 

Meer informatie