De Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023

Datum van item

9 februari 2023

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

98x bekeken

Deze week was het zover: de finale van De Limburgse Circulaire Innovatie Top 2023! Een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), in samenwerking met Provincie Limburg, Keyport, ESZL en Rabobank. Het doel van de top is te laten zien wat Regio Limburg te bieden heeft op het gebied van circulaire innovaties en om deze circulaire innovaties een stap verder te helpen.

De zes beste bedrijven streden tegen elkaar om de prijs binnen te halen. Op woensdag 8 februari mochten zij allen een pitch geven met maar één doel: hét bedrijf te worden met de beste innovatie op circulair gebied. Solarge heeft de juryprijs in de wacht gesleept en het publiek koos unaniem voor Greenholds om er met de winst vandoor te gaan.

The Limburg Circular Innovation Summit 2023

Solarge

Solarge won met de ontwikkeling van lichtgewicht circulaire zonnepanelen, geheel van Nederlandse bodem. De panelen hebben een kleinere footprint dan alle andere die er op de wereld gemaakt zijn én ze zijn volledig circulair. Alle onderdelen worden aan het einde van de levensduur hergebruikt voor het maken van nieuwe panelen. Door deze innovatie won Solarge de juryprijs van maar liefst € 3000 euro.

 

Greenholds

Greenholds won de publieksprijs van € 1000 euro met het ontwikkelen van recyclebare klimgrepen. Deze klimgrepen worden gemaakt van afval uit de industrie (polyamide) en zijn maar liefst 100% recyclebaar. Aan het einde van hun levensduur worden de grepen teruggebracht naar de grondstoffen, om deze erna weer opnieuw te gebruiken. 

Lees ook: 5 vragen aan Tim Mullens (Greenholds)