Cooloo: ontwikkelaar van duurzame coatings voor bestaand of nieuw meubilair

Datum van item

3 mei 2022

Categorie van item:

Praktijkverhalen

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

265x bekeken

Cooloo wil de vervuilende en conservatieve meubelindustrie disruptief veranderen door nieuwe technologieën, materialen en oplossingen te ontwikkelen voor verouderde en verspillende stofferingsprocessen.

Op de eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Cooloo worden coatings en materialen ontwikkeld met de beste duurzame eigenschappen voor interieur- en industriële toepassingen. Cooloo verkleint de ecologische voetafdruk door materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken die oplosmiddel- en CFK-vrij zijn om duurzame coatings te maken. De focus ligt op lokale afvalstromen omzetten in hoogwaardige coatings op de plek waar het afval ontstaat. Uiteindelijk wil Cooloo met name een ontwikkelbedrijf zijn dat haar technieken licenseert.

Bekijk de video voor een impressie.

 

"Als we geen impact maken, dan is onze levensvatbaarheid er eigenlijk ook niet"

“We moeten nu die transitie maken naar een circulaire economie, tot 2050. Die grote bedrijven haken daarop in. En als wij met een goed idee daarop kunnen aansluiten, dan gaan we snel impact kunnen genereren. Denken wij.”

 

Tip voor andere ondernemers 

Mijn tip voor ondernemers die duurzaam willen ondernemen: “Ga het gewoon doen. Je kan het niet in één keer goed doen. Je kan niet in één keer circulair worden. Je kan niet in één keer 100% duurzaam worden. Maar als je in ieder geval er al mee start en je spreekt jezelf uit dat je het wil en gaat doen, dan gaat dit resoneren binnen je bedrijf. Dan gaan er andere netwerken ontstaan, andere partnerships ontstaan. En ga je zien dat er binnen je bedrijf ideeën zijn en er genoeg bedrijven om je heen zijn die je kunnen helpen.

Wees niet bang om af en toe een fout te maken. Om iets te doen wat niet lukt. Durf te mislukken, dan heb je weer geleerd wat niet werkt en kun je bij de volgende stap iets maken wat beter werkt dan de vorige. En zo langzaam stapje voor stapje 'doen-doen-doen', dan komt die oplossing vanzelf.”