Aankomende circulaire events: samen aan de slag met circulair ondernemen!

Datum van item

1 februari 2024

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

270x bekeken

Circulaire events

Duik in de wereld van circulair ondernemen en geef jouw bedrijf een groene boost! Deze aankomende circulaire events bieden niet alleen inzichten en kennis, maar ook handige tools om jouw onderneming op het pad van circulariteit te zetten. Van workshops met experts tot praktische challenges, ontdek hoe je jouw bedrijf duurzaam kunt laten groeien.

h2
circle

Workshop circulair ondernemen en levenscyclus denken 

Dinsdag 27 februari

Op 27 februari organiseert LIOF, in samenwerking met het Maastricht Sustainability Institute van de Universiteit Maastricht, een workshop over circulair ondernemen en levenscyclus denken.

Nancy Bocken, hoogleraar duurzaam bedrijfsleven aan de Universiteit Maastricht, helpt jou die dag concreet op weg en laat je zien hoe het ophalen van de juiste data jouw bedrijf helpt om de juiste vervolgstappen te kunnen zetten. En dat doet ze aan de hand van een concrete tool: de levenscyclus analyse.

Benieuwd? Klik op de link voor verdere informatie en meld je snel aan!

Ontdek meer

Masterclass en verdiepingssessies CSRD

Woensdag 28 februari

Op woensdag 28 februari organiseert LIOF een masterclass rondom CSRD; de Corporate Sustainability Reporting Directive. De Europese verplichting om als onderneming te rapporteren over jouw duurzaamheidsaanpak. Voor wie geldt dat nu precies? En wat moet je dan inzichtelijk maken en welke informatie gaan jouw klanten misschien binnenkort al van je verlangen?

Tijdens deze masterclass krijg je antwoord op deze vragen. Maar nog belangrijker: ontvang je tips en ideeën over hoe je ervoor kunt zorgen dat CSRD nu al in je voordeel gaat werken. Dit en twee inspirerende presentaties van mooie, duurzame voorbeelden uit de praktijk van Moonen Packaging en EMMA Safety Footwear maken deze masterclass meer dan waardevol. Het event vindt plaats van 09:00 tot 12:30 uur bij de Rabobank in Sittard.

Benieuwd? Klik op de link voor verdere informatie en meld je snel aan!

Ontdek meer

Food Waste Challenge 

Start maandag 4 of dinsdag 5 maart

Verleden jaar was de eerste editie van de Food Waste Challenge (FWC). Twintig Limburgse horecaondernemers gingen de challenge aan om in vier weken tijd hun keukenafval te verminderen. En het resultaat was meer dan goed te noemen: we realiseerden met z’n allen een vermindering van hun voedselafval van gemiddeld 26%!

Na het succes van vorig jaar, kunnen nu weer twintig ondernemers meedoen. Wil jij ook met gratis professionele begeleiding binnen vier weken aanzienlijke besparingen realiseren? En op deze manier bijdragen aan een duurzamere samenleving? Schrijf je dan nu in! Op 4 en 5 maart organiseren LIOF en Wastewatchers twee kick-off sessies: in Maastricht en in Venlo.

Benieuwd? Klik op de link voor verdere informatie en meld je vandaag nog aan!

Ontdek meer

CIRCO-tracks 2024

Start 12 maart | 6 juni | 24 september

Dit jaar zijn er maar liefst drie CIRCO-tracks. De eerste start op 12 maart. Tijdens de CIRCO-tracks kom je in contact met andere Limburgse ondernemers en doe je kennis op over circulair ontwerpen. Uiteraard vanuit jouw eigen uitdaging en motivatie. Twee ervaren CIRCO-trainers laten je zien welke kansen dit biedt. Aan het einde van de track loop je met een nieuwe (innovatieve) duurzame propositie, inclusief plan van aanpak de deur uit.

Elke CIRCO-track bestaat uit drie dagdelen en is primair bedoeld voor MKB-ondernemingen. Bij voldoende deelname van MKB-ondernemingen zijn ook grootbedrijven welkom. En het mooie is dat wij elke MKB-onderneming een tegemoetkoming in de kosten bieden van 75%!

De CIRCO-tracks in Limburg worden georganiseerd door CIRCOHub Limburg, een samenwerkingsverband van Rabobank Limburg, LIOF en CIRCO NL.

Benieuwd? Klik op de link voor verdere informatie en meld je direct aan voor een van de tracks!

Ontdek meer