Logistiek Café

Datum van item

21 maart

Event location: Action in Echt

13:45 - 17:30

Rijden met elektrische bestelwagens en vrachtwagens heeft veel voordelen. Zo kun je er gewoon de zero-emissiezones mee in die vanaf 2025 in ruim twintig Nederlandse steden gelden. Veel Limburgse bedrijven hebben dan ook al de keuze voor elektrisch gemaakt. Denkt jouw bedrijf hier ook over na? Laat je dan in één middag helemaal bijpraten, tijdens het Logistiek Café ‘Elektrische bestelbus of vrachtwagen? Dit zijn je kansen en uitdagingen!’

h2
Logistics

Praktische informatie

  • Waar: locatie is nog niet bekend, maar is ergens in Limburg
  • Wanneer: donderdag 21 maart, 13.45-17.30 uur (inhoudelijk programma 13.45-16.30 uur; daarna borrel)
  • Kosten: deelname is gratis
  • Voor wie: voor elke ondernemer die 1 of meer bestel- en/of vrachtwagens heeft, of erover denkt er een aan te schaffen

Het event wordt georganiseerd door de Vliegende Brigade van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in samenwerking met de NAL-regio Zuid, Logistiekbereikbaar.nl en European Logistics Centre.

h2

Programma

De ervaring van Action met elektrisch rijden en laden. Het bedrijf rijdt sinds februari 2023 met twee elektrische trucks en heeft dus al veel ervaring opgedaan met het plannen van de ritten, het al dan niet tussentijds laden enzovoort.

Een praktisch stappenplan dat je helpt bij de aanschaf en het gebruik van een elektrische bestelbus of vrachtwagen voor jouw bedrijf. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over:

  • het selecteren van de juiste voertuigen; 
  • de Total Cost of Ownership (TCO) van een elektrische bestelwagen en vrachtwagen. De TCO is de totale kosten onder de streep, dus inclusief o.a. brandstofkosten en subsidies;
  • de vele subsidiemogelijkheden die er zijn.

Het laden van je elektrisch wagenpark: 

  • hoe werkt het elektriciteitsnet en hoe past laadinfrastructuur daar in;
  • hoe kan lokale publieke laadinfrastructuur bij een truckparking je helpen in jouw transitie;
  • er is netcongestie, oftewel je kunt geen nieuwe of zwaardere aansluiting op het elektriciteitsnet aanvragen om je elektrische voertuigen op te laden. We geven concrete voorbeelden over wat er nog wel kan tijdens netcongestie en hoe samenwerking hier een grote rol in speelt.

De beschikbaarheid en ontwikkeling van logistieke voertuigen.

Energy hubs als een mitigerende maatregel bij netcongestie.

En natuurlijk kun je kennis uitwisselen en je netwerk vergroten tijdens pauzes en de borrel na afloop. 

Sprekers zijn o.a. Action, Ferry Tap (Green Caravan), Maarten Venselaar (Enexis), Robert van den Hoed (NKL), Wim Schilders (Energie HandelsPlatform Pannenweg) en logistiek makelaar Miranda Volker (Logistiekbereikbaar.nl). Het definitieve programma maken we later bekend.

h2
Aanmelden