Kennissessie: Versterk je onderneming door datagedreven werken!

Datum van item

07 juni

Event location: Boven de Wolfskuil 3, 6049 LX Herten

18:00 - 20:30

data-driven working knowledge session

Aan de slag met bedrijfsdata en een algoritme

De markt is enorm in beweging, ontwikkelingen gaan razendsnel, de toekomst is onvoorspelbaar. Wat betekent dat voor jouw organisatie? Neem jij besluiten op onderbuikgevoel of laat je objectieve data meespelen? Welke data heb je eigenlijk en wat kan je daar allemaal mee? Een ding is zeker: een goed inzicht en slim gebruik van data is van cruciaal belang. Jouw data op orde hebben is een eerste stap. Een vervolgstap is deze data inzetten voor je business om bv voorspellingen te doen (van predictive maintenance tot klantengedrag en inkoopbeheer).

Wat gaan we doen?

  • Op 7 juni komen diverse praktijkvoorbeelden aan bod. Van de cafetaria op de hoek en de ambachtelijke metaalverwerker tot aan de internationale groothandel en de multinationals van deze wereld. Waar sta je nu met jouw bedrijf? Op basis van dat inzicht krijg je praktische handvatten om met je data aan de slag te gaan.
  • In het 2de deel gaan we op vijf verschillende manieren een kop koffie zetten en terwijl we dit doen leer en ervaar jij vanuit een business perspectief hoe algoritmes werken en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan de business en waar ze dat ook absoluut niet kunnen.

Wat levert het je op?

Tijdens de sessie krijg je concreet antwoord op de volgende vragen:

  1. Waar haal ik mijn data vandaan?
  2. Welke analyses kan ik uitvoeren? Denk aan het voorspellen van prijzen, onderhoud, sales.
  3. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen data analyse, data gedreven werken en AI?
  4. Met welke vier vragen kan ik morgen beginnen? En wat heb ik overmorgen nodig?
  5. Wat is een algoritme en hoe is dit gerelateerd aan mijn business?

Kortom: We nemen je mee in de wereld van data gedreven werken. Je krijgt inzicht, raakt geïnspireerd en kunt de dag erna zelf aan de slag met data gedreven werken. Met actuele kennis en de juiste mindset. En met een grote glimlach en een gezonde dosis motivatie!

Locatie

Business center de Roerpoort, Boven de Wolfskuil 3, 6049 LX Herten