-
Zijn streekproducten écht lekkerder of gezonder?
-
Kan ik me als horeca-ondernemer onderscheiden met een lokale kaart?
-
Hoe komen mijn producten van land naar de klant?
-
Kan deze afzet van streekproducten duurzaam geregeld worden?
Wie geeft je de antwoorden? En waar?
Het zijn vragen die prikkelen. En vragen waar LIOF dieper op ingaat tijdens een speciale 'streekmarkt' op maandag 5 juni op het voormalig Philips terrein De Weerstand in Roermond. Een event speciaal voor ondernemers uit de sector toerisme en agrofood.
Tijdens dit event nodigen ze ondernemers uit de horeca- en agrosector uit om geïnspireerd en geïnformeerd te worden over de voordelen en kansen van lokaal produceren en consumeren. En hoe je met meer smaak ook nog eens kunt bijdragen aan een gezondere wereld. Want, we weten het allemaal: wat van ver komt laat altijd een grotere foodprint achter.
Wat kun je proeven?
Op deze dag presenteren we een breed scala aan korte presentaties over allerlei aspecten van lokaal produceren en consumeren én de voordelen van deze korte ketens. Natuurlijk kun je ruimschoots proeven van diverse streekproducten en heb je de gelegenheid om uitgebreid te netwerken. En dat alles op een pracht locatie.
Wat is het programma?
Het programma begint om 10 uur en eindigt om 15 uur.
10:00 - Inloop
10:30 - Welkom door Tamara Weide, LIOF
10:32 - Introductie door Carlo Verhart, Stichting Voedsel Verbindt: ‘Een robuust regionaal voedselsysteem’
11:00 - LIOF LimburgToerisme door Tamara Weide ‘Wat doet LIOF voor de Limburgse ondernemer’
11:15 - Sessies ronde 1:
- Laura Nieboer, Innowastion
- Anton Wijen, Mildershoof
12:00 - Pauze/versnapering
12:30 - Sessies ronde 2:
- Christophe de Warrimont, Snoepgroen
- Ruud en Sabrina Bos, De Sjroetefarm
13:15 - Sessies ronde 3:
- Blue Hub, platform voor innovatie en co-ondernemerschap
- Jimmy Nuchelmans, Blanche Dael
14:00 - Lunchen op de 'Streekmarkt’
15:00 - Einde