Nieuwe Brightlands bewoners klaar voor samenwerking en innovatie

Datum van item

16 december 2019

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

0 likes

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

0x bekeken

Brightlands Campus Greenport Venlo verwelkomde onlangs drie nieuwe bewoners: Vitacress Real, Scelta Insight en Frankfort & Koning. Gevestigde namen in de agrofood, die met hun bedrijven in ontwikkeling willen blijven. Het perspectief van innovatie en samenwerking moedigde hen aan een plek op de campus in te nemen.

Er werden dit jaar nieuwe boxes voor de verhuur gebouwd op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Meer dan zestig bedrijven en instellingen hebben zich inmiddels gevestigd op de Venlose campus die volledig gericht is op gezonde voeding. Vitacress Real, Scelta Insight en Frankfort & Koning zijn de meest recente bewoners.

Innovation Hub

Het hoofdkantoor van Vitacress Real staat tegenover de Brightlands Campus Greenport Venlo. Het is dus een korte reis naar de nieuwe 'Vitacress Real Innovation Hub' op de campus. Dit is de plek waar directeur Ralph Coenen hoopt nieuwe samenwerkingen aan te gaan om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. "Nu is het nog een soort flexplek voor ons, we werken nu een structuur uit voor de innovatie hub. Als die staat, gaan we vandaar uit nieuwe dingen ontwikkelen. Op de campus kun je weg zijn van de waan van de dag die onvermijdelijk is als je met versproducten werkt. Je ontmoet er nieuwe mensen, leert anders kijken. Dat is heel waardevol als je wilt blijven vernieuwen."

Hoger doel

Vitacress Real wil aangehaakt blijven bij de nieuwste ontwikkelingen, zodat het bedrijf kan groeien. Dit gaat hand in hand met het hogere doel: meer mensen kennis laten maken met het gezonde potentieel van verse kruiden en natuurlijke smaakmakers. In dat verband ziet Ralph Coenen ook mogelijkheden voor samenwerking met andere Brightlands campussen:

"We willen mensen inspireren om méér met verse kruiden te doen. Want het is een super sexy product dat helemaal bij deze tijd past, waarin gezondheid en vitaliteit steeds belangrijker wordt. Daarom vind ik de onderzoeken die Universiteit Maastricht op de campus doet zo interessant. Er komt steeds meer kennis over wat het eten van bepaalde voedingsmiddelen met je lichaam en je gezondheid doet. Groenten en fruit zijn gezond, kruiden kunnen ook genezend werken. Over die medicinale werking van kruiden kunnen we heel veel leren."

Samenwerking met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen ziet Coenen ook wel zitten. Daar zou hij de mogelijkheden kunnen bespreken om data te vergaren voor kwaliteitscontrole in de winkel. En op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen gebeuren interessante dingen rond verpakkingen die interessant zijn voor Vitacress Real. Maar dat zijn ideeën voor de toekomst. De eerste stap nu is de ontwikkeling van de Innovation Hub in Venlo.

Andere nieuwkomers

Een andere nieuwkomer op de Brightlands Greenport Campus is Scelta Inside - de spin-off van het moederbedrijf Scelta Mushrooms - dat zich richt op de inhoudsstoffen van de champignon. Erik Bongers van Scelta Inside vertelt: "Vanaf 16 december zitten we op de campus, een mooie plek waar veel gebeurt. Hier zitten we tussen de bedrijven die zich net als wij bezighouden met gezonde voeding en innovatie. Daar kunnen wij ons voordeel mee doen."

Frankort & Koning is een internationaal handelsbedrijf in groente en fruit, met de wereld als bron en Europa als markt. Zij bewonen de Brightlands campus in Venlo sinds 1 september, met als doel om hun ICT-toepassingen verder te ontwikkelen. Patrick Langeveld zit in het IT Development team. "De campus is een inspirerende plek met veel handige ICT-partners waarmee we in de toekomst wellicht kunnen gaan sparren en samenwerken, zodat we als bedrijf onze software verder kunnen ontwikkelen: van de registratie van producten en robotisering tot aan track & trace. Het doel is om het werk voor onze klanten en medewerkers gemakkelijker te maken, en als bedrijf verder door te groeien."

Bron: Brightlands