Nieuw fonds voor duurzaamheid en gezondheid

Datum van item

15 april 2021

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

15x bekeken

Durfkapitaalinvesteerder Brightlands Venture Partners (BVP) lanceert een nieuw fonds gericht op startups en scaleups in duurzaamheid en gezondheid. Het fonds draagt de naam Brightlands Venture Partners Fund IV en beschikt over een eerste closing van € 45 miljoen. Daarmee zullen investeringen worden gedaan in circulaire chemie, regeneratieve geneeskunde en agrofood.

Over Brightlands Venture Partners

Brightlands Venture Partners is de fondsmanager van BVP Fund IV en is een zogeheten ecosysteeminvesteerder. Het investeert in innovatieve bedrijven die kunnen profiteren van en bijdragen aan het ecosysteem van de Brightlands-campussen in het zuiden van Nederland. Fondsen onder beheer zijn Chemelot Ventures, Brightlands Agrifood Fund en Limburg Ventures. BVP Fund IV richt zich op innovaties op het gebied van duurzaamheid en gezondheid en is het vervolgfonds van het in 2014 opgerichte Chemelot Ventures.

Innovatieve producten

Brightlands Venture Partners heeft in de afgelopen jaren geparticipeerd in circa 40 bedrijven die met hun innovatieve producten en processen belangrijke bijdragen leveren op het gebied van klimaat en gezondheid. Het geld voor het nieuwe fonds is afkomstig van vier bestaande financiers: DSM Nederland, provincie Limburg, LIOF en Rabo Corporate Investments. Daarnaast draagt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) € 10 miljoen bij voor investeringen in circulaire chemie.

Stevige basis

Met het nieuwe fonds gaat Brightlands Venture Partners investeren in startups en scaleups in Nederland, België en Noordrijn-Westfalen, die kunnen profiteren van en bijdragen aan het Brightlands-ecosysteem. Casper Bruens, Managing Partner van Brightlands Venture Partners: “Deze eerste closing geeft een stevige basis; het fonds is open voor additionele professionele investeerders die samen met ons meer impact willen genereren. Brightlands betekent circulaire chemie, regeneratieve geneeskunde, agrofood en daarbij horende digitale technologieën, precies de gebieden waar een dergelijk impact vooral nodig is.”

Bron: Brightlands Campus Greenport Venlo