I Will Award voor Heerlense start-up Blockheating

Datum van item

3 augustus 2020

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

79x bekeken

Zes veelbelovende finalisten streden onlangs om de 'I Will Award 2020' van Rotterdam School of Management (RSM). Sinds 2012 wordt deze prijs iedere twee jaar uitgereikt aan jonge ondernemers die zich inzetten voor duurzame innovaties. De jury was uiteindelijk het meest onder de indruk van start-up Blockheating uit Heerlen. CEO Jeroen Burks nam de prijs, een bedrag van 15 duizend euro, in ontvangst.

Over Blockheating

De verwachting is dat in 2025 de IT-sector 20 procent van het wereldwijde elektriciteitsverbruik voor zijn rekening neemt. Het grootste deel van die elektriciteit wordt omgezet in warmte terwijl die warmte niet wordt benut. Blockheating wil hierin verandering brengen, door de restwarmte van datacenters te gebruiken om kassen en andere gebouwen te verwarmen. Dit levert een directe besparing op voor zowel het datacenters als de gebruiker van de warmte (bijv. tuinders).

Lees hier het achtergrondartikel over Blockheating dat eerder verscheen op Kiempunt Limburg.

Face-to-face

Meer dan honderd bedrijven hoopten kans te maken op de 'I Will Award 2020', maar slechts zes werden uitgekozen voor de grote finale. Onder het toeziend oog van een online publiek, werd na verschillende face-to-face pitches in een heuse boksring, Blockheating tot winnaar uitgeroepen. Met de prijs van € 15.000,- kan het Limburgse bedrijf een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling.

Publieksprijs

De tegenstand voor Blockheating was zeer gevarieerd: het bemiddelen in het upcyclen van reststromen uit de mode-industrie, een online assessment programma voor mensen met hersenletsel, een virtual reality platform dat pijn en angst bij poliklinische patiënten vermindert, het upcyclen van reststromen uit de voedselindustrie tot nieuwe producten en kleurrijke covers voor enge infuuszakken. Deze laatste innovatie met de naam 'Fuusje' werd beloond met de publieksprijs van € 2.000,-.

Bron: RSM