Groente en fruitredders gezocht in Venlo

Datum van item

30 september 2020

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

129x bekeken

Groente en fruit worden regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoen aan criteria van afnemers. Dat is zonde van het voedsel en slecht voor het milieu. De Groente & Fruitbrigade redt deze groente en fruit en levert deze aan de Nederlandse voedselbanken. De brigade gaat een nieuwe vestiging openen op Fresh Park Venlo en is nog op zoek naar hulp.

Voedselverspilling

Voedselbanken Nederland staat voor de uitdaging om de ruim 35.000 voedselpakketten die wekelijks aan klanten worden uitgereikt zo gezond en gevarieerd mogelijk samen te stellen. In het Westland is daarom twee jaar geleden een samenwerking gestart met de groente- en fruitsector. Hier zorgt de Groente & Fruitbrigade ervoor dat bepaalde partijen groente en fruit die bedrijven niet kunnen verkopen, maar wel geschikt zijn voor menselijke consumptie, in de pakketten van de voedselbank komen.

De brigade verzamelt, sorteert en distribueert de groente en fruit. En met succes: inmiddels heeft de organisatie meer dan 1,5 miljoen kilo groente en fruit gered. Dat is een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van voedselverspilling en het beschermen van het milieu. Als deze producten worden weggegooid verspillen we namelijk niet alleen voedsel, we verspillen ook land, water, energie en CO2.

Fresh Park Venlo

Nu is het tijd voor verdere uitbreiding. In de tweede versregio van Nederland, Venlo en omstreken, werkt de brigade aan het realiseren van een nieuwe vestiging. Het coronavirus belemmerde de aanvankelijke plannen voor het opzetten van de locatie, maar de organisatie heeft doorgezet. Thema’s als voedselverspilling, de stijging van voedselbankklanten en goede en gezonde voeding toegankelijk maken voor iedereen, zijn nog nooit zo relevant geweest. Ondanks dat de economische impact van deze crisis nog lang niet in beeld dan wel ten einde is, gaat het initiatief door. De locatie op Fresh Park Venlo is gereed en de eerste donateurs van groente en fruit zijn aan boord.

Groente en fruitredders gezocht

Om de nieuwe locatie tot een succes te maken is de brigade op zoek naar vrijwilligers. De organisatie zoekt onder meer vrijwilligers die leiding kunnen geven, acquisiteurs, PR en HR vrijwilligers en administratief medewerkers. Mary van Hoek-Hendriks - projectleider locatie Venlo: “Ben jij die groente en fruitredder? Vind jij het, net als wij, ook heel belangrijk dat goed eten beschikbaar is voor iedereen? Word jij ook enthousiast van werken in een sociale en impactvolle organisatie? Solliciteer dan op één van onze vacatures. Dan kunnen we samen onze vestiging in Venlo op korte termijn realiseren!" Alle vacatures zijn te vinden op www.groentefruitbrigade.nl/vacatures