Gezonde groenten door je brievenbus

Datum van item

18 maart 2021

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

0 likes

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

0x bekeken

De coronacrisis bracht zeker tijdens de eerste golf een hoop creatieve ideeën voort onder ondernemers, maar ook een jaar later zien we nog bijzondere concepten ontstaan. Giel en Maud uit Meterik bedachten op een saaie zaterdagavond in januari Groentepost: acht miniplantjes die in een opvouwbare kweekkas als brievenbuspakketje verstuurd worden. De missie? Een stukje meer gezondheid creëren.

Krachten bundelen

Giel Janssen studeerde aan de HAS en werkt nu als teeltspecialist bij Gipmans planten in Venlo. Hij weet alles over het groot brengen van een plant. Maud Willems werkt als HR-adviseur bij een ingenieursbureau en weet als geen ander hoe verbinding maken met (thuis)medewerkers en vitaliteit belangrijk is voor werkgevers. Vanuit hun individuele expertise bedachten ze Groentepost, een hip product waarmee de particulier, maar zeker ook de zakelijke markt enthousiast te maken is. Drie dagen na de brainstorm op 16 januari was het idee al veranderd in een officiële vof, gevolgd door een website, volop media-aandacht én de eerste vijfhonderd bestellingen.

Zo werkt het

De zaadjes van snoeptomaatjes, snackkomkommertjes en hete pepertjes worden in een stukje kas van Gipmans tot kleine plantjes gekweekt. Deze voorbereiding onder ideale omstandigheden maakt het gemakkelijker voor de klant om de plant straks echt te laten groeien. Na drie tot vier weken zijn ze klaar voor verzending. Ze overleven de reis naar hun eigenaar, mits deze het pakje op tijd opent. Met de bijgeleverde instructies kan de koper aan de slag: potgrond maken met de kokos zweltablet, een goed plekje zoeken voor de kweekkas en zorgen voor voldoende water. Daarna is het wachten op de eerste oogst!

Maatschappelijk verantwoord

Giel en Maud willen met hun Groentepost een beetje meer gezondheid creëren. Dat doen ze niet alleen door de gezonde groentes in de pakketjes, maar ook door te focussen op duurzaamheid. De groene brievenbus verpakking bestaat uit 100% recycled PET en ook het gebruikte papier en karton is recyclebaar. De kokos zweltablet bestaat uit schillen van kokos en is 100% natuurlijk en milieuvriendelijk. De leverancier die ze hiervoor kozen investeert in lokale projecten waar het geproduceerd wordt. Het water dat gebruikt wordt bij Gipmans wordt volledig hergebruikt en de plantjes zijn niet bespoten met gewasbeschermingsmiddelen. Bovendien heeft het stel ook nog een goed doel gekoppeld aan de verkoop van Groentepost: van elk verkocht pakketje gaat 50 cent naar KidzBase, een stichting die zich ontfermt over uit huis geplaatste kinderen.

Meer weten? Kijk op groentepost.nl