Subsidie circulaire ketenprojecten bijna open

Datum van item

28 april 2022

Categorie van item:

Financieringsmogelijkheden

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

54x bekeken

Wil je samen met andere ondernemers een product, proces of dienst circulair ontwerpen, produceren of organiseren? En wil je daarvoor hulp van een ervaren procesbegeleider? De subsidie Circulaire ketenprojecten kan je daarbij ondersteunen. De subsidie is er vooral voor mkb-ondernemers. Per project mag ook een grote onderneming meedoen.

De regeling opent op dinsdag 3 mei 09:00 uur en sluit vrijdag 30 september 12:00 uur

 

Nieuw in 2022

Nieuw in 2022 is dat de subsidie circulaire ketenprojecten als de-minimissteun zal worden verstrekt. Wat betekent dat voor jou?

  • Elke ondernemer moet in het ketensamenwerkingsverband een de-minimis verklaring indienen bij de aanvraag van het project.
  • De definitie van de subsidiabele activiteiten is veranderd. De inhoud van de regeling verandert niet.

Ook nieuw is dat per samenwerkingsverband één groot bedrijf mee mag doen en subsidie aan mag vragen.

 

Circulair ketenproject

In een circulair ketenproject werk je met andere ondernemers samen om een product- of materiaalketen circulair te maken. Het kan gaan om een bestaande keten of (deels) om een nieuwe. Je wil een product, proces of dienst circulair ontwerpen, produceren of organiseren. Daarvoor zijn er nog drempels die komen door de circulariteit, door nieuwheid of op het gebied van samenwerking.

In het circulair ketenproject doe je het uitzoekwerk dat je nodig hebt om deze drempels weg te nemen. Na afloop van het project kun je het product of de dienst op de markt brengen of het proces toepassen. Door het gebruiken of toepassen van de resultaten van het project vermindert het gebruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot. Lees meer over circulaire ketenprojecten en een uitleg van andere termen.

 

Budget

De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten van jou als ondernemer. Het gaat hier om eigen kosten en de kosten om een procesbegeleider in te huren. De subsidie is maximaal € 20.000 per ondernemer in een circulair ketensamenwerkingsverband. In een circulair samenwerkingsverband werken minimaal 3 en maximaal 6 ondernemers samen.

In 2022 is het totaal beschikbare budget € 6.125.000.

 

Meer informatie, de voorwaarden en aanvraagformulieren vind je via onderstaande link.

Meer weten