SLEM: Augmented en Mixed Reality

Datum van item

19 januari 2022

Categorie van item:

Achtergrondartikelen

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

153x bekeken

Hoe een MR bril kan helpen op de werkvloer

Binnen het logistiek samenwerkingsverband SLEM wordt onderzocht hoe de virtuele wereld gecombineerd met de werkelijke wereld kan helpen werkzaamheden op de werkvloer bij logistieke bedrijven makkelijker en uniformer te maken.

Dit onderzoek wordt in samenwerking gedaan met de bedrijven Broekman Logistics (Born) en Herbalife Nutrition (Venray). Daarnaast gaat Universiteit Maastricht onderzoeken wat de invloed van deze nieuwe technieken op werknemers kan zijn. De coördinatie van het technisch onderzoek ligt in handen van projectleider Anton Winkelmolen van GreenTechLab, een onderzoeksafdeling van Hogeschool Fontys Venlo.

 

Afbeelding verwijderd.

Extra kwaliteitscheck met AR/MR applicatie

Broekman Logistics is de Europese partner van Kubota Baumaschinen, een producent van graafmachines met een gewicht tot 8 ton. Via Broekman gaan er jaarlijks vele duizenden machines naar dealers in Europa. Naast de logistieke rol worden er bij Broekman nog tal van modificaties gedaan aan de machines op basis van specifieke wensen van de klant. Broekman wil de uniformiteit van deze aanpassingen in de toekomst naar een zo hoog mogelijk niveau brengen met behulp van genoemde technieken. Dit zou mogelijk kunnen door een extra kwaliteitscheck waarbij gebruik wordt gemaakt van een AR/MR applicatie.

 

Makkelijker inpakken via virtuele instructies

Herbalife Nutrition is een bedrijf dat voedingsproducten verkoopt. Het richt zich op de gebieden gewichtsbeheersing sport, ontbijten en gezond ouder worden. Het onderzoek in samenwerking met Herbalife Nutrition richt zich op het uniformeren en vergemakkelijken van het inpakken van producten in een doos. Centrale vraag is hoe hulpmiddelen, zoals een mixed reality bril medewerkers kunnen helpen om via virtuele instructies het inpakken makkelijker te maken waardoor bijvoorbeeld nieuwe medewerkers direct zelfstandig kunnen starten.

 

Effect Mixed Reality bril onderzoeken

Universiteit Maastricht zal via BISCI (Brightlands Institute for Supply Chain Innovation) gaan onderzoeken welk effect het implementeren van deze nieuwe technieken kan hebben op de gebruiker. Denk hierbij aan het effect van het urenlang dragen van een Mixed Reality bril.

De onderzoeken met de bedrijven zijn inmiddels gestart. Het hele team komt elke twee maanden bij elkaar om de voortgang te bespreken.

Vanuit GreenTechLab werken twee software engineers aan de technische onderzoeken. Zij zullen stap voor stap experimenten doen om erachter te komen wat technisch haalbaar is. Bij vragen neem gerust contact op via redactie.slem@liof.nl.

 

Partners thema Augmented en Mixed Reality

Broekman Logistics (Born), Herbalife Nutrition (Venray) en Universiteit Maastricht.

 

Afbeelding verwijderd.