Ricco Fiorito wint Marc Cornelissen Brightlands Award

Datum van item

20 oktober 2022

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

44x bekeken

Brightlands Award

Ricco Fiorito wint Marc Cornelissen Brightlands Award

Ricco Fiorito is de winnaar van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2022. Uit handen van gedeputeerde Stephan Satijn (economie, Brightlands) kreeg Ricco Fiorito de trofee uitgereikt tijdens de Award Ceremony op Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Aan de award is een geldprijs van 35.000 euro verbonden, bedoeld om de circulaire ambities van de winnaar verder vorm te geven.

Cooloo-concept

Ricco Fiorito is samen met Leo Schraven bedenker van het Cooloo-concept. Dat is een technologie om de (meubel)industrie duurzamer te laten produceren. Meubels zijn nu moeilijk te repareren of te refurbishen, vindt Cooloo. Door een combinatie van modelleertechnieken wordt in het Cooloo-concept een meubel uit één stuk gemaakt en geconserveerd. Cooloo werkt vanuit Wanssum.

Volgens juryvoorzitter Emmo Meijer heeft het concept van Cooloo veel mogelijkheden voor verdere ontwikkeling, ook buiten de meubelbranche. En dat zal volgens de jury ongetwijfeld kunnen leiden tot veel nieuwe partners die ook met dit concept aan de slag kunnen.

Spannende finale

De editie 2022 van de award kende met 28 deelnemers een recordaantal kandidaten. Uit die groep selecteerde de jury 6 finalisten voor de pitchrondes. Daaruit kwamen 3 kanshebbers voor de award naar voren. Naast de winnaar waren dat Linda Klunder en Max Dijkstra.

Linda Klunder, co-founder bij Kumasi Drinks. Met Kumasi Drinks probeert Linda in haar team voedselverspilling en inkomensverspilling tegen te gaan door eerlijke frisdranken te maken van het vruchtvlees van de cacaovrucht. In haar propositie vraagt zij tevens de aandacht voor mensenrechten.

Max Dijkstra wil met Reefsystems op grote schaal en klimaatneutraal marine-ecosystemen herstellen. Het richt zich op het oplossen van vernietigde habitats door kunstmatige riffen te gebruiken. Max Dijkstra wil o.a. een C02-neutraal rif-restauratie project opzetten in Zeeland.

Meer lezen over de Brightlands Award?

Wil je het hele artikel van Brightlands lezen? Klik op de onderstaande button. 

 

Lees het hele artikel