MedLim startup programma: de vierde editie

Datum van item

29 januari 2024

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

172x bekeken

Medlim

"Het MedLim startup programma versnelt startups die een nieuw medisch hulpmiddel op de markt willen brengen"

In de razendsnelle wereld van medische technologie is het van cruciaal belang om innovatieve ideeën snel van de grond te krijgen. Hier komt MedLim om de hoek kijken, een startup acceleratie programma dat tot doel heeft veelbelovende startups op het gebied van medische technologie te ondersteunen. De weg naar het op de markt brengen van een nieuw medisch product is lang en kent vele uitdagingen. Medtronic, LIOF, Rabobank, Brightlands Maastricht Health Campus kunnen, met ondersteuning van imec.istart, startups hierbij ondersteunen. 

Wat is het MedLim programma?

Het MedLim ‘Matchmaking & Fast Track Acceleration Program’ is een sprint van 4 weken, speciaal ontworpen voor veelbelovende startups die producten en diensten ontwikkelen in de cardiovasculaire, medisch-chirurgische, neurologische en wervelkolom domeinen. Na drie succesvolle edities is de vierde officieel van start gegaan op 1 februari.

Een gezamenlijke inspanning binnen MedLim van de expertisepartners is uniek omdat zij ondersteuning kunnen bieden met experts van wereldklasse op het gebied van bedrijfsvoering, ontwikkeling van medische hulpmiddelen, klinisch bewijs, kwaliteit, regelgeving, vergoedingen, intellectueel eigendom en financiering.

Wat maakt het aantrekkelijk voor jou?

Als jouw startup geselecteerd wordt, opent MedLim de deur naar een wereld van expertise, netwerkmogelijkheden, samenwerking en financiering. Tijdens interactieve workshops en individuele begeleiding gedurende het intensieve 4-weken durende programma, krijg je de kans om te leren van de besten in het vak. 

h2

Wie kan meedoen?

Belangrijk is dat je startup zich bevindt in de versnellingsfase, met een diepgaande preklinische studie voltooid (TRL-niveau 5-7). Je bent klaar voor de ontwerpfase, gericht op een haalbaarheidsstudie bij mensen en klinische validatie.

Ben je klaar om de volgende fase van MedTech innovatie te betreden? Dan is MedLim de springplank die je nodig hebt. Grijp deze kans en maak de sprong naar de toekomst van medische technologie!