"Wij zagen een mogelijkheid om het leven van zowel de huisarts als patiënt makkelijker te maken"
LIOF helpt deze ondernemer met:
LIOF helpt deze ondernemer met:
financiering vanuit het Limburg Business Development Fund (LBDF) en aandelenkapitaal vanuit het Participatiefonds.
Een project van: LIOF Participatiefonds
Testimonial
Inge Sieben en Frank Everaerts, eigenaren van Glanum Diagnostics vertellen:
Inge: “Wij zagen een mogelijkheid om het leven van zowel de huisarts als patiënt makkelijker te maken. Namelijk door de huisarts de mogelijkheid te geven om zelf het holter-ECG-onderzoek uit te voeren. Een holter is een apparaatje dat 24 of 48 uur de hartactiviteit registreert en opslaat. Normaal moet de huisarts een patiënt hiervoor naar het ziekenhuis verwijzen. Met onze holterservice hoeft dat niet.”
Hoe werkt het apparaatje en de service precies? Frank: “De huisarts heeft een compleet holterpakket op voorraad in de praktijk. De huisarts of assistent brengt de holter zelf makkelijk aan. De patiënt gaat vervolgens naar huis en stuurt na de meting de holter zelf direct naar Glanum. De cardioloog beoordeelt dit en maakt een verslag en behandeladvies. Dit stuurt hij naar de huisarts. De huisarts bespreekt de uitslag van het onderzoek vervolgens met de patiënt. Geen wachtlijsten, geen onnodig ziekenhuisbezoek. Direct en makkelijk.”
LIOF steunde deze veelbelovende startup Glanum Diagnostics benaderde LIOF en de Rabobank voor financiering. LIOF investeerde in januari 2020 in deze veelbelovende startup. Onder aanmoedigend oog van Krista Van Weert en Stefan Vocks, beiden Investment Manager bij LIOF. Krista: “We gingen uitgebreid in op de inhoud van hun ideeën. En we hebben hen uitvoerig ‘gechallenged’ op hun businessplan.”
Een makkelijke beslissing Het leidde tot een makkelijke beslissing. Het is een innovatief product dat niet alleen het leven van patiënten en artsen makkelijker maakt, maar ook zorgkosten kan verminderen. Patiënten hoeven in eerste instantie namelijk niet naar het ziekenhuis. Blijkt uit de analyse van de meting dat een doorverwijzing nodig is? Pas dan hoeft de patiënt naar het ziekenhuis.
Ik had nooit gedacht dat sparren zo waardevol kan zijn Frank en Inge raden Limburgse startups zeker aan om contact met LIOF te zoeken. “Wij waren ontzettend blij met de vele tips die we kregen. Niet alleen van LIOF zelf, maar ook van haar uitgebreide netwerk van ondernemers in Limburg. Daar vonden we veel interessante gesprekspartners. Het heeft ons als ondernemers echt verrijkt.”
“We konden Glanum inderdaad een paar waardevolle tips geven”, blikt Krista terug. “Zo raadden we Frank en Inge aan om vooral focus aan te brengen in het businessplan. Er lagen veel mooie ideeën op de plank, maar we adviseerden hen: doe het stap voor stap. Ook gaven we tips om de juridische structuur te verbeteren. Niet onbelangrijk voor een startup.”
Zonder genoeg financiële middelen waren we niet waar we nu zijn “LIOF heeft ons daarnaast financieel enorm geholpen, samen met de Rabobank. Met deze financiële middelen konden we in 2019 ten eerste de holterservice bij de huisarts valideren. Zodat we verder kunnen groeien. Ten tweede maakt LIOF het mogelijk om onze ‘patch’ verder te ontwikkelen en te laten certificeren als medisch apparaat. Dit is een ‘slimme pleister’. Nog makkelijker aan te brengen dan de holter, nog meer comfort voor de patiënt. Daarnaast hebben we plannen om patches te maken voor andere diagnostische doelen. Zoals een slaappatch en een longfunctiepatch.” Houd je focus op je oorspronkelijke doel Frank en Inge hebben nog een tip – of reality check - voor andere ondernemers. “’Het duurt twee keer zo lang en het is twee keer zo duur als je denkt’. Dit kregen wij vaak te horen. In het begin dacht ik nog, ‘Dat zal toch wel meevallen’, maar het is echt zo. Laat dit je niet ontmoedigen! Blijf je pad volgen. Houd je focus op je oorspronkelijke doel. Er doen zich altijd mooie mogelijkheden voor, maar soms leiden die je alleen maar af.”