Duits­land Ne­der­land In­ter­reg VI van start

Datum van item

21 april 2022

Categorie van item:

Financieringsmogelijkheden

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

41x bekeken

Vanaf vandaag kunnen bedrijven en organisaties tussen de Noordzeekust en het Nederrijngebied -- waaronder ook Limburgse bedrijven en organisaties, subsidie aanvragen voor grensoverschrijdende projecten. De financiën worden beschikbaar gesteld vanuit het Duits-Nederlandse samenwerkingsprogramma Interreg VI. De projecten moeten in betreffende grensregio’s bijdragen aan de versterking van technische ontwikkeling & innovatie, een groen programmagebied, een verbonden grensgebied en een Europa dat dichter bij zijn burgers staat in het programmagebied.

 

6de Interregperiode Duitsland - Nederland

In totaal stelt het Interreg VI programma 450 miljoen euro beschikbaar vanuit het Europees fonds voor regionale ontwikkeling, vanuit lokale en regionale overheden en middels cofinanciering. Om de start van de nieuwe interregperiode te markeren, gaf Limburgs gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels, samen met onder meer Nijmeegs burgermeester Hubert Bruls, Nedersaksische Minister voor Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung, Birgit Honé en Nederlandse Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat de aftrap van het programma in de Duitse stad Duisburg.

 

Limburg en Europa versterken elkaar

Het belangrijkste doel van het grensoverschrijdende Interreg-programma is de economische en maatschappelijke ontwikkeling van het betreffende gebied en het slechten van grensbarrières. Bedoeling is dat de initiatieven ten goede komen aan organisaties, bedrijven en burgers in de betreffende regio’s. De aanvraag indienen en informatie aanvragen kan via de (Nederlandstalige) website van Interreg.

 

Brede samenwerking

Naast het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung & Energie in Nordrhein-Westfalen, en het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung zijn ook de provincies Fryslân, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg alsmede de regio’s Eems Dollard, de EUREGIO, de Euregio Rijn-Waal en de euregio rijn-maas-noord, partner in het programma.