200 miljoen voor Vlaams-Nederlandse samenwerking

Datum van item

7 oktober 2022

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

49x bekeken

200 miljoen voor Vlaams-Nederlandse samenwerking

De Europese Commissie heeft goedkeuring gegeven aan een impuls van ongeveer 200 miljoen euro voor het stimuleren van Vlaams-Nederlandse samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, ngo’s en overheden, in de periode tot 2027. Deze steun kadert in het Interreg-programma. Daarmee intensiveert Europa haar inspanningen om de interne grenzen binnen de unie, ook in de Vlaams-Nederlandse grensstreek, te slechten.

De goedkeuring van het zesde Interreg Vlaanderen-Nederland programma werd bekendgemaakt op ‘Verleg de grens’, het ‘Go live’ event van Interreg Vlaanderen-Nederland dat dinsdag 27 september kon rekenen op meer dan 500 bezoekers. Op dit event in Genk maakten ondernemers en onderzoekers maar ook Vlaamse en Nederlandse scholieren kennis met de realisaties uit vorige Interreg-programma’s, en de doelen voor de nieuwe programmaperiode.

In vergelijking met de vorige perioden liggen er meer ambities op vlak van duurzame energie, de strijd tegen de klimaatverandering, het aanpakken van grensobstakels en inclusieve projecten die een impact genereren voor de bewoners van de grensregio. Het programma vat haar ambities samen met ‘grensoverschrijdende samenwerking voor een slimmer, groener én socialer Europa, zonder grenzen’.

Succesvolle resultaten

De afgelopen zeven jaar kon het programma al rekenen op heel wat succesvolle resultaten. Bijna 100 grensoverschrijdende projecten ontvingen een subsidie, goed voor zo’n 150 miljoen euro aan Europese middelen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees het hele artikel van de Provincie Limburg via de onderstaande button.