Vakbeurs Sustainable Industrial Manufacturing

Datum van item

22 - 23 november

Event location: MECC Maastricht

- Hele dag

Vakbeurs Sustainable

Vakbeurs helpt de overgang te begeleiden naar schonere productie op globaal niveau voor marktleiders uit de zware industrie van aluminium, glas, staal, cement en chemicaliën.

Op 21 en 22 november 2023 komen marktleiders uit Europa samen in MECC Maastricht, tijdens Sustainable Industrial Manufacturing (SIM) Europe, om samen te werken aan een schonere toekomst. Het evenement, georganiseerd door Quartz Business Media, brengt marketleiders uit zware industrieën samen om ze te helpen de duurzaamheids doelstellingen te behalen. De SIM-serie is een reeks regionale evenementen en conferenties die de overgang naar schonere productie op globaal niveau ondersteunen en begeleiden.

De impact van de zware industrie De zware industrie is verantwoordelijk voor 30% van de CO2-uitstoot. Een transitie van de industrie naar netto 0% is van vitaal belang om de opwarming van de aarde tegen 2050 te beperken tot 2°C. De ‘European Green Deal’ verplicht de Europese Unie tot koolstofneutraliteit tegen 2050 en beleidsmakers willen dat de industrie ‘de weg vrijmaakt’ met een transitie naar netto nul emissie voor een schonere, gezondere toekomst.

“De tijd dringt en het is hoog tijd dat de zware industrie actie onderneemt tegen een ‘onomkeerbare’ klimaatcrisis. Maastricht is de oudste industriestad van Nederland, gelegen op loopafstand van België en fietsafstand van Duitsland. Wij zijn dan ook verheugd om de volgende SIM Europe in Maastricht te kunnen organiseren”, José Sebastião, Event Director SIM.

“We zijn trots dat we SIM Europe mogen hosten die zich actief inzet op het verbeteren van duurzaamheid in grote productiesectoren,” Frank Mimpen, Commercieel Directeur MECC Maastricht.

Sustainable Industrial Manufacturing (SIM) Sustainable Industrial Manufacturing biedt innovatieve voorlopers uit de schonere industriële productie de mogelijkheid om duurzame oplossingen te presenteren aan bedrijfsleiders uit vijf moeilijk te verminderen sectoren (glas, staal, aluminium, cement en chemicaliën ). SIM heeft een wereldwijd publiek van 85.000 productieprofessionals over de hele wereld die hun klanten elk jaar in een andere stad samenbrengen.

h2
Meld je aan