Kennissessie praktijkvoordelen van circulair ondernemen en besturen!

Datum van item

02 oktober

Event location: Zuyd Perron Circulair Weert op het NS-station in Weert + nader te bepalen locatie

18:30 - 21:00

In navolging van de conferentie op woensdag 21 juni, organiseren Keyport en het bijzonder lectoraat Creatief en Circulair Ondernemen van Zuyd Hogeschool op 2 oktober 2023 een praktijkgericht vervolg op deze conferentie.

Op maandag 2 oktober nodigt Keyport ondernemers en gemeenten uit voor een interactieve en praktische kennissessie. De wil en noodzaak van circulair ondernemen en besturen is aanwezig maar het ontbreekt vaak aan kennis en daadkracht en daar gaan we verandering in brengen in een interactieve en praktische kennissessie. De bijeenkomsten vinden plaats op Zuyd Perron Circulair Weert op het NS-station in Weert, waar de Upcycle shop van de NS tijdelijk geopend is.

Daarna verplaatsen we ons naar een andere locatie en blikken we kort terug op het onderzoek van Manuel Gaertner waarin hij bij de 31 Limburgse gemeenten de huidige stand van zaken in de circulaire transitie peilde en dan vooral ingezoomd op de 7 Keyportgemeenten. Klaske Kruk van adviesbureau Circularities, eerder uitgeroepen tot circular hero, geeft praktijkvoorbeelden en handvaten die meteen circulaire impact kunnen maken.

Bijeenkomst ondernemers 18.30 – 21.00 uur Wat mag je verwachten?

  • Inzicht in de voordelen van circulair ondernemen
  • Handvaten voor een resultaatgerichte aanpak
  • Voorbeelden van circulair ondernemen met impact
  • Volop ruimte om vragen te stellen

We gaan in gesprek over concrete vraagstukken op het gebied van circulair ondernemen waar gemeenten en/of ondernemers uit de Keyportregio tegenaan lopen. Om deze uiteindelijk te vertalen naar concrete oplossingen die deelnemers enkele weken na afloop krijgen aangeboden.

Meer informatie over deze bijeenkomst volgt! Noteer de datum alvast in je agenda en schrijf je nu al in voor deze bijeenkomst.

Schrijf je in voor de bijeenkomst