Handelsmissie tuinbouw & agritech Benin

Datum van item

17 - 21 oktober

Event location: Cotonou, Benin

- Hele dag

Ben je actief in duurzame landbouw, met name in de tuinbouwsector en/of agritech? En ben je benieuwd naar jouw marktkansen in Benin? Neem dan van 17 tot en met 21 oktober deel aan de handelsmissie naar Benin. Ga mee en draag bij aan de ontwikkeling van deze belangrijke sector.

Deze missie biedt mooie kansen voor Nederlandse ondernemers die in de land- en tuinbouwsector bezig zijn met innovatie en duurzaamheid.

Voor wie?

Deze handelsmissie is interessant voor Nederlandse ondernemers die actief zijn in duurzame landbouw – met name in de tuinbouwsector – en die zaken willen doen in Benin. De missie is specifiek gericht op bedrijven die zich bezighouden met:

  • handel in groenten en fruit;
  • productie  en/ of levering van teeltmateriaal of plantgoed (en zaden) voor plantaardige productie;
  • productie en/ of levering van apparatuur voor groenteproductie en behandeling, koelhuizen, sorteer- en verpakkingsoplossingen;
  • productie en/ of levering van agrochemische producten en biologische agentia;
  • productie en/ of levering van agrarische technologie digitale systemen en adviesdiensten voor agri/landbouw (remote sensing, processing van satelliet data) voor de productie van groente en fruit.

Daarnaast is deze missie is ook geschikt voor:

  • Bedrijven die actief zijn in ondersteunende sectoren zoals water, energie en logistiek.
  • Kennisinstellingen. 

 

Waarom meedoen?

In de Beninse landbouwsector is veel behoefte aan kennis. Vooral in de tuinbouwsector heeft de Nederlandse ambassade veel kennis en een netwerk opgebouwd. Nederland heeft een goede naam op het gebied van uitgangsmaterialen, verwerking, agrologistiek, innovatie en agrotech. Er is kennis nodig voor de verbetering van de productie, logistiek, marketing en verduurzaming. Dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers die in deze sector bezig zijn met innovatie en duurzaamheid.

 

Meer informatie