De Verduurzamingskoers

Datum van item

28 juni

Event location: Schepersweg 111, 6049 CV Herten

14:00 - 17:00

the sustainability course

Een praktijkgericht programma voor ondernemers die duurzaamheid willen integreren in hun bedrijfsvoering!

De klimaat-, stikstof-, en grondstoffencrisis, het toenemend verlies aan biodiversiteit, de woningnood en de groeiende kloof tussen rijk en arm vragen om een andere manier van ondernemen. Maar waar begin je? Hoe pak je het aan? Hoe krijg je jouw medewerkers mee? Waar vind je de tijd, het geld en de middelen? Of ben al bezig met duurzaamheid, maar leidt dit niet tot een concreet plan? 

De verduurzamingskoers

Het programma ‘De Verduurzamingskoers’, uitgevoerd door SOW Sustainability, helpt je op weg. Het programma brengt ondernemers samen om gelijktijdig te starten met het verduurzamen van hun eigen organisatie. Als deelnemer werk je aan jouw eigen verduurzamingsstrategie en deel je expertise, kennis en ervaring met andere ondernemers. Dit alles wordt ondersteund door duurzaamheidsexperts die jou begeleiden en adviseren. Vooral het MKB kan een belangrijke rol spelen in de versnelling van de transitie naar een duurzamere wereld. Daarom is het van groot belang om als ondernemer duurzaamheid te integreren in jouw strategie en bedrijfsvoering. Dit programma biedt hiervoor een uitstekende gelegenheid.

Het programma

De Verduurzamingskoers bestaat uit drie fasen: 1. Activatie en training; 2. Strategieontwikkeling; 3. Implementatie.

Voor wie?

De Verduurzamingskoers richt zich primair op MKB-ondernemers met 50-150 medewerkers. De doorlooptijd van het programma bedraagt ongeveer 8 tot 12 maanden.

Wat levert de Verduurzamingskoers jou op?

Door deel te nemen aan de Verduurzamingskoers, creëer je waarde en heb je een voorsprong op je concurrentie. Je profiteert van de volgende voordelen:

•  Een concreet duurzaamheidsplan; •  Verkleining van ondernemersrisico’s; •  Voorsorteren op wetgeving; •  Concurrentievoordeel (mits je snel begint); •  Verhoogde marges; •  Betere resource management; •  Aantrekkelijk werkgeverschap.

Locatie

Rabobank Kenniscentrum, Schepersweg 111 6049 CV Herten

Vragen?

Heb je nu wellicht al vragen of suggesties? Neem dan gerust contact met op met LIOF.