3e ronde Innovatiefonds voor koolstofarme projecten

Datum van item

8 september 2022

Categorie van item:

Nieuws

Aantal likes:

Aantal reacties:

0 reacties

Aantal weergaven:

59x bekeken

3rd round Innovation Fund for low-carbon projects

3e ronde Innovatiefonds voor koolstofarme projecten

Van fossiele brandstoffen naar groene energie.

Met het Europese Innovatiefonds steunt de Europese Commissie bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen voor de energietransitie. Al 3 Nederlandse waterstofprojecten kregen deze steun uit een eerdere ronde. In het najaar maken bedrijven opnieuw kans op het Innovatiefonds.

Het Europese Innovation Fund is een van de grootste financieringsprogramma’s ter wereld. De Europese Commissie (EC) stelt in totaal € 10 miljard beschikbaar voor de financiering van vernieuwende, koolstofarme projecten.

Nieuwe oproep voor Innovatiefonds. 

In het najaar doet de EC een 3e oproep. Ook projecten die tot nog toe onsuccesvol waren, kunnen een aanvraag doen. Om de afhankelijkheid van Russische fossiele brandstoffen verder te verminderen, verdubbelt de commissie het subsidiebedrag tot ongeveer € 3 miljard.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt bedrijven met serieuze interesse in een bijdrage uit het Innovation Fund. De experts van RVO kunnen helpen bij inhoudelijke vragen over de aanvraag en het eventueel combineren van subsidies. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact met opnemen via innovationfund@rvo.nl.

Meer informatie