Subsidies

CrossRoads Vlaanderen-Nederland

Het netwerk van kleine en middelgrote ondernemers stopt jammer genoeg nog te vaak aan de landsgrens. Met CrossRoads geven Interreg Vlaanderen-Nederland, REWIN, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, VLAIO Team Bedrijfstrajecten, Economische Impuls Zeeland, LIOF en InnovationQuarter het bestaande potentieel in de grensregio een flinke duw in de rug door mkb’s en kmo’s te ondersteunen in de zoektocht naar de perfecte partner over de grens en hun gezamenlijke innovaties te subsidiëren.

De eerste oproep voor de subsidieregeling gaat op 1 september open en sluit op 13 oktober.

Lees meer

SABE-adviesvoucher voor veehouderijen met piekbelasting

Valt jouw veehouderij onder de aanpak piekbelasting? Dan komt er van alles op je af. Met de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE) krijg je onafhankelijk advies, gericht op jouw situatie. Adviesvouchers zijn aan te vragen van 10 juli 2023 tot en met 1 december 2023.

Lees meer

Financiële steun voor biocirculaire innovaties

Op een laagdrempelige manier stimuleert het Interreg-project Realise-Bio de totstandkoming van een bio-circulaire economie in de Euregio. De focus ligt op de realisatie van minimaal acht Duits-Nederlandse samenwerkingsprojecten waarin circulaire technologieën en processen voor het gebruik van biogene grondstoffen verder worden ontwikkeld. Naast financiële steun voor technologische ontwikkelingen ontvangen modelprojectpartners intensieve begeleiding bij de totstandkoming van hun projectidee. De Limburgse partners in dit project zijn Brightlands Campus Greenport Venlo, de gemeente Venray, de LLTB en het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials.

Lees meer

Limburg Toekomstbestendig: InnovatieProject

Met het InnovatieProject kun je een financiële tegemoetkoming aanvragen ter ondersteuning van de ontwikkeling van een prototype van een innovatie. Het InnovatieProject is een financieringsinstrument van LIOF. Een mooie stimulans voor de ontwikkeling van jouw idee!

De regeling dekt 35% van de kosten met een maximaal bedrag van € 50.000 voor de ontwikkeling van een prototype van een product, dienst of proces.

Lees meer

Vroegefasefinanciering (VFF): waar moet je op letten?

Bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je terecht met vragen op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Ze bieden voorlichting en advies, financiering, de juiste contacten of gewoon een goed gesprek. Ook stellen ze regelingen op, voeren deze uit en zorgen dat wetten en regels worden nageleefd.

Marion van der Heden is adviseur VFF bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij deelt graag tips en tricks die ze geregeld mee geeft aan bedrijven die een aanvraag indienen.

Lees meer

Meer artikelen rondom financieringsmogelijkheden en subsidies bekijken?

Op de Kennis & Innovatie pagina worden al onze artikelen getoond. Selecteer bij type financieringsmogelijkheden en bekijk onze bijdrages met betrekking tot dit thema.

h2
Klik hier
No