AI voor managers

Datum van item

23 april

Event location: Villa Flora, Brightlands Greenport Campus in Venlo

17:00 - 21:00

Nieuw: AI voor Managers

Driving smart innovation

Brightlands AI Academy introduceert nu een nieuwe masterclass: AI voor Managers. 

Deze management track is speciaal ontworpen voor directie en management binnen het (groot-)MKB in Limburg. Ontdek de strategische kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie (AI) voor jouw organisatie en versnel het adoptieproces voor AI-toepassingen in 2 avonden met deze intensieve training.

Als AI Academy hebben we gemerkt dat de behoefte aan AI-kennis bij directie en management groeit, maar dat zij vaak niet de tijd hebben voor een uitgebreid traject als de Brightlands AI Academy. Het nieuwe lesprogramma 'AI voor Managers' biedt een oplossing, want managers raken in slechts twee avonden 'up to speed' en leren daarmee concrete stappen voor aansturing bij implementatie van AI-toepassingen.

Om deelnemers meer toegevoegde waarde te bieden en hun casus sneller tot wasdom te laten komen, zetten we het Data Science Project Canvas van JADS in. Dit model vormt de gezamenlijke fundering voor de lessen en coaching om deelnemers een gestructureerd kader te geven voor het ontwikkelen van AI-modellen en business cases.

h2
AI for managers master class

Programma

Dinsdag 23 april: Introductie, kansen en bedreigingen

De eerste avond behelst een introductie van AI als gamechanger voor veel bestaande businessmodellen, gestaafd door voorbeelden uit de praktijk. Daarna worden kansen en bedreigingen voor de aanwezige organisaties geïdentificeerd. Iedere manager deelt daarbij ideeën voor adoptie van AI binnen de eigen organisatie. Ook wordt een basis gelegd om zelf thuis voor zo’n idee met het Data Science Project Canvas aan de slag te gaan.

 

Huiswerk

Geef je eigen idee voor een AI-toepassing handen en voeten aan de hand van het Data Science Project Canvas. Deze wordt ingestuurd naar de coaches van de AI Academy, die de ideeën analyseren en feedback terugkoppelen.

 

Dinsdag 14 mei: Reflectie en verdieping

Gedurende de tweede avond worden de ingevulde Data Science Project Canvassen behandeld, om daarmee te komen tot strategische opties en denkrichtingen voor de eigen organisatie. Hierbij is de wisselwerking tussen deelnemers sterk van toegevoegde waarde. De groepen zijn relatief klein om interactie te stimuleren. Inhoudelijke duiding wordt gegeven door AI-deskundigen uit het veld. De avond wordt afgesloten met concrete stappen om verder te gaan met AI binnen het bedrijf. 

h2

Voor wie?       

De masterclass is bedoeld voor directie en managers binnen het (groot)MKB. 

Wanneer?      

Op dinsdag 23 april en dinsdag 14 mei van 17:00 tot uiterlijk 21:00 uur. Er is een periode van vier weken tussen de twee avonden. Voor een optimale leercurve wordt geadviseerd om tussentijds tijd en energie te steken in het invullen van het Data Science Project Canvas.

Waar?

Villa Flora, Brightlands Greenport Campus in Venlo.

Kosten

De kosten voor deelname aan AI voor Managers bedragen €849,- per persoon. 

h2