CrossCare

Datum van item

17 oktober 2023

Categorie van item:

Financieringsmogelijkheden

Aantal likes:

Aantal reacties:

1 reactie

Aantal weergaven:

106x bekeken

Geschreven door:

Silvy Doijen

CrossCare

CrossCare 2.0

Het CrossCare-project (2023-2026) stimuleert en faciliteert innovaties in de ruime zorg- en welzijnssector. 8 zorgproeftuinen verenigen zich in dit project. Zij ondersteunen en begeleiden KMO/MKB's die innovaties voor de zorg ontwikkelen. Enerzijds doen ze dit via financiële ondersteuning vanuit het CrossCare-innovatiefonds. Anderzijds bieden ze de bedrijven ook inhoudelijke ondersteuning door de verbinding te maken tussen de innovatie en haar potentiële eindgebruikers van de innovatie (patiënten, zorgprofessionals, ...).

h2

De eerste oproepronde (‘WAVE I’) staat open sinds 28 september 2023. Ze bestaat uit 2 onderdelen:

  • Sub-oproep ‘Bedrijfstrajecten’ - Deze oproep richt zich exclusief op KMO/MKB’s. Een Vlaamse of Nederlandse KMO/MKB die een zorginnovatie (= product, dienst of procesconcept) ontwikkelt, kan in deze eerste sub-oproep een innovatievoorstel indienen. Zorgproeftuinen langs beide zijden van de grens coachen, ondersteunen en stimuleren daarna de geselecteerde bedrijven-ontwikkelaars en demonstreren, testen en/of evalueren hun innovaties bij eindgebruikers. De geselecteerde bedrijven kunnen aanvullend rekenen op een subsidiebedrag dat kan oplopen tot maximaal 100.000 EUR.
  • Sub-oproep ‘Multi-actortrajecten’ – Deze oproep richt zich dan weer naar samenwerkingsverbanden tussen KMO/MKB’s en zorg- en welzijnsorganisaties. Zorg- of welzijnsactoren die een concrete zorgbehoefte hebben (en daarvoor op zoek zijn naar innovatieve oplossingen en samenwerkingen) kunnen in deze eerste WAVE een ‘expression of interest’ indienen. De CrossCare-zorgproeftuinen zoeken dan samen met deze zorgactoren naar bedrijven en oplossingen op maat. Ook voor de samenwerkingen die daaruit voortkomen, is er financiële en inhoudelijke steun mogelijk. Financiële ondersteuning kan hier oplopen tot maximaal 50.000 EUR per organisatie.
h2
Alle informatie

Nu geopend!

Reacties (1)

René Kessen

donderdag 23 november 2023 - 11:25


Kans voor ondernemers met zorginnovaties

Uitstekende opportuniteit voor ondernemers om hun zorginnovaties in een beschermde en gecoördineerde omgeving te valideren. Niet alleen op performance maar ook op de business case voor de zorgorganisatie. En het wordt nog beter: er zijn ook mogelijkheden voor financiële ondersteuning binnen Crosscare.

Interesse? LIOF kan je helpen om de mogelijkheden te verkennen.