Workshop Plantaardige Eiwitten

Datum van item

24 november

Event location: HAS Den Bosch

Hele dag -

vegetable protein workshop

Workshop Plantaardige Eiwitten

In het kort

Door de groei van de wereldbevolking en de noodzaak van duurzame oplossingen worden steeds meer plantaardige eiwitten toegepast in plaats van dierlijke eiwitten. Vaak is het niet eenvoudig om met plantaardige eiwitten de gewenste producteigenschappen te bereiken. In de workshop Plantaardige Eiwitten zie je de (on)mogelijkheden van toepassing van verschillende plantaardige eiwitten en leer je meer over de aspecten van de verschillende eiwitten.

Over de cursus

Door de trend naar meer plantaardige voedingsmiddelen is er behoefte aan plantaardige eiwitten die dezelfde functionaliteiten bezitten als dierlijke eiwitten. Bij de productie van voedingsmiddelen worden eiwitten vaak gebruikt voor verschillende technologische doeleinden zoals emulgeren, binden, schuimvorming, verdikken, flavour, eiwitverrijking, textureren en stabilisatie. In veel gevallen worden hiervoor dierlijke eiwitten gebruikt, zoals melkeiwitten, ei-eiwit en gelatine. Vaak is het niet eenvoudig om met plantaardige eiwitten een vergelijkbare smaak en textuur te verkrijgen. Het begrijpen van de functionaliteit van plantaardige eiwitten is nodig om het vervangen van dierlijke eiwitten mogelijk te maken.

Wat kun je na de workshop Plantaardige Eiwitten?

Na het volgen van de workshop Plantaardige Eiwitten kun jij:

  • De functies van eiwitten in een voedingsmiddelen uitleggen.
  • Keuzes maken in welke plantaardige eiwitten geschikte alternatieven opties zijn, voor verschillende toepassingen.
  • De kennis toepassen op jouw eigen producten.

Voor wie?

De workshop Plantaardige Eiwitten is interessant voor iedereen die te maken heeft met de toenemende vraag naar plantaardige eiwitten in producten, zoals productontwikkelaars, category managers, voedingskundigen en marketeers. Je leert wat de rol van eiwitten is in de voedingsmiddelen. Deze kennis kan direct worden toegepast op jouw eigen producten of productcategorieƫn.

Meer informatie